Ulu Cami Meydanı'nda 35 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan platformun eyleminde ilahi dinetileri, konuşmalar ve farklı aktiviteler yapıldı.

Ellerinde Türk, Mısır, Suriye ve Filistin bayrakları ile Rabia işaretli döviz ve flamalar bulunan yüzlerce kişi, "Kahrolsun iki yüzlü demokrasi putunuz", "Mısır direnişine binlerce selam", "Darbeci Firavunlar döktükleri kanda boğulacaklar", "ABD ve BM ile barış gelmez", "Kardeşlik bedel ister" sloganları atarak, Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Eyleme ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a sığınan Suriyelilerde destek verdiği gözlendi. Hafta sonuna kadar sürecek  "Adeviye Nöbeti" kapsamında, İslam dünyasında mağdur durumda olan Müslümanlar için Kur'an-ı Kerim hatmine başlanıldı.

Eğitimci yazar Memduh Atalay, burada yaptığı konuşmada, İslam dünyasındaki Müslümanların dertleriyle dertlenilmesi gerektiğini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin bulunduğunu hatırlatan Atalay, şunları kaydetti:

"İçimizdeki Suriyeli kardeşlerimiz için herhangi birimiz sakın ola ki 'onların burda ne işi var" demesin. Onlar elbette ki burada olacak. Komşu lafını bile ben ağır görüyorum. Onlar bizim komşumuz değil, kardeşimizdir. Biz Müslümanlar bir vücudun azaları gibiyiz."

Bir ülkenin gücünün dış siyasetinden belli olacağını ifade eden Atalay, "Biz daha önceleri İsrail nereye bakıyorsa oraya bakıyorduk. ABD nereye bakıyorsa oraya bakıyorduk. Ama şimdi milli şuur şahlandı, İslami şuur şahlandı, bizi artık Türk İslam birliğinden başka hiç bir şey doyuramaz" ifadesini kullandı.