KAHRAMANMARAŞ İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne içerisinde tam donanımlı eğitim kampüsünün de yer aldığı hizmet binası yapılıyor.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nin arka tarafındaki 100 hektarlık bir alan üzerine yapılacak olan AFAD binası için temel kazı çalışmaları başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen AFAD İl Müdürü Zafer Özcan, binanın 2019'un Ocak ayında tamamlanacağını söyledi. AFAD'ın acil durum ve afet anlarında ilk müdahale eden kurum olduğunu ve şu anda Trabzon Bulvarı'ndaki eski adliye binasında hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Özcan, şunları söyledi:

"İnsan hayatının kısa sürede etkilendiği afet ve acil durumlarda bizim müdahale etmemiz lazım. Takdir edersiniz ki kurumumuz şehir merkezinde. Şehir merkezinde oluşan trafik nedeniyle de bazı sorunlar yaşıyoruz. Buradaki personellerimizin daha çok eğitim yapabileceği ve daha geniş eğitim alabileceği alanların olması gereken bir kurumuz.  Sağ olsun sayın valimiz, sayın AFAD başkanımız ve AFAD'tan sorumlu Bakanlarımız bu konuda bizlere destek çıktılar, şehrimizin Antep yolunda, Necip Fazıl Şehir Hastanemizin hemen arkasında 100 dönümlük bir bölgede güzel bir kampüs kuruluyor. Bizim hem hizmet binamız olacak hem arkadaşlarımızın eğitim alanları olacak. Trafiğe gün boyu açık olan bir konuma sahip olacak. Kampüsümüz de ayriyeten bir yüzme havuzumuz olacak. Bu havuzda arkadaşlarımız dalış eğitimi görecekler. Tırmanma kuleleri olacak. Orada arkadaşlarımız kendilerini dağcılık konusunda geliştirecekler"

"GÖNÜLLÜLER DE EĞİTİLECEK"

Türkiye'nin sel, deprem gibi afetlerin çok yaşandığı bir ülke olduğunu, bu nedenle herkesin acil durumlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Zafer Özcan, "Dünyanın hiçbir yerinde afet olduğu anda arama kurtarma ekibi olay yerinde olup anında afetzedeye ulaşamaz. Halk afetle en az 2-3 saat baş başa. O an afetzedenin en yakın kurtarıcıları çevresindeki vatandaşlardır. Bu yüzden ne kadar çok gönüllüye eğitim verirsek o kadar çok kurtarıcımız olur. O nedenle bu binamızda gönüllülerimiz de eğitim alacaktır. Burada önemli olan bu eğitimli gönüllülerimizle bir olarak afet olayında çalışabilmemiz. Gönüllüler bizim başımızın tacıdır. Gönüllüler bizim için çok ama çok önemliler. AFAD Başkanlığımızın gönüllülerle ilgili bir çalışması ve yasası var. İnşallah bu yasa çıkarsa belki maddi anlamda olmasa da manevi anlamda onure edebiliriz" diye konuştu.