Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan Bank Asya'nın 4 çalışanı gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince örgüt adına toplantı düzenlendikleri ileri sürülen 4 şüphelinin adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda kapatılan Bank Asya'nın çalışanı 4 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 13 Haziran 2017  tarihinde Kahramanmaraş İl merkezinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mahrem hususi birimciler ile ilgili yapılan operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4 şüpheli adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 2 şüpheli ise tutuklandı.

Kahramanmaraş Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından
20 Haziran 2017 tarihinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisaklı oldukları ve  Örgütün haberleşme programı BYLOCK kullandıkları tespit edilen, Milli Eğitim bünyesinde görev yapmakta iken ihraç olan toplam 13 öğretmene yönelik yapılan operasyon da 9 kişi yakalandı. Operasyon devam ediyor