Kahramanmaraş Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri tarafından park halindeki otoların camını kırarak gerçekleştirilen Otodan çanta hırsızlığı olayları ile ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldı.

27 Ağustos 2017 günü bir işyeri otoparkında cam kırmak suretiyle meydana gelen  Otodan Hırsızlık olayında,  içerisinde maddi değeri olmayan eşyalar bulunan bayan çantasının çalındı. Yine  29 Ağustos 2017 tarihinde bir işyeri otoparkında cam kırmak suretiyle meydana gelen Otodan Hırsızlık olayında içerisinde makyaj malzemeleri ve kişisel eşyaların bulunduğu 1 adet bayan çantası çalındı. Olay Yeri etrafında araştırma yapan polis ekipleri, şüphelinin eşkalini kısa sürede belirledi. 

Bayram öncesi alışverişe gelen bayan şahısları takip eden şüpheli, araçlarını park edip el cantalalarını araçta unutan kişilerin durumunu gözlemleyip, park halindeki aracın camını sert cisimle kırıp çantayı alıp kaçtı. 

İki ayrı olaya karışan süphelinin kimliği kısa sürede polis tarafından belirlendi. Sivil polis Timleri aradıkları Şansın resmini ugrayabilecegi bütün işyerlerindeki vatandaşa ve güvenlik görevlilerine dağıttı. 
Çalışmalar kısa sürede sonuç verdi, yine bir işyeri önünde takip yapan şüpheli, resimdeki şahsi gördüğünü ihbar eden bir güvenlik görevlisi sayesinde polisin intikal ermesiyle kıskıvrak yakalandı.
İlk başta suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, daha sonra olayları itiraf etti. İçini boşalttıgi çantaları boş bir araziye attığını itiraf ederek, arazide göstediği yerde bayan çantası bulundu.Yakalanan süphelinin benzer suçlardan sabıkası bulunan 29 yaşındaki  Ramazan Y. olduğu anlaşıldı. 

Yakalanan şüpheli yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Bu arada polisler vatandaşları daha dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Bayram yaklaşması sebebiyle yogun kalabalık olan ortamlarda alışveriş yaparken özellikle bayanların çantalarına dikkat etmelerini, araçta veya herhangi bir yerde kısa süreli Dr olsa çantalarını bırakmamalarini istedi.

GÜNCELLEME

otolardan çanta hırsızlıgi suçundan mahkemeye çıkarılan Ramazan Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.