Çadır kentteki Suriyeliler, dün akşamdan bu yana meydanlardan ayrılmayarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.
Çadırkent marketler bölümünü dolduran binlerce Suriyeli, ellerindeki Türk bayrakları ve çektikleri halayla Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi.

Sığınmacılar, "Allah'ım Türkiye'yi koru" diye sloganlar attı.

Çadırkent imamı Yasin el Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünün kendileri için mübarek olduğunu belirtti.

Binlerce Suriyelinin dost ülke Türkiye için toplandığını dile getiren Ali, "Söyleyeceklerimiz de dualarımız da Erdoğan ve Türkiye içindir. Bu olanlardan sağ salim bir şekilde çıkmaları için insanları da güzel kendi de güzel Erdoğan için dua ediyoruz. Kem gözlerden, fitnecilerden ve nefret edenlerden onu koruması için dua ediyoruz. Allah'tan tek dileğimiz bu güzel vatanı ve milletini, Erdoğan'ı korumasıdır." dedi.

Ali, Türkiye için burada toplandıkları gibi bir gün kendileri için de kendi topraklarında ve vatanlarında toplanabilmeyi istediklerini belirtti.

Suriye Türkmenlerinden Muhammed Bozan, FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Olaylar başladığından itibaren hep dua ettiklerini dile getiren Bozan, "Biz Türk halkına çok teşekkür ediyoruz. Dün gece uyusalar, ülkelerine sahip çıkmasalardı çok zor durumda olabilirlerdi." dedi.

KAHRAMANMARAŞ'TA DARBEYE KARŞI TEPKİ FOTOĞRAFLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek ve dualarını ileten Bozan, "Allah'tan Erdoğan'a ve halkımıza başarılar diliyoruz. Benim Halep'teki dedelerim de Çanakkale'de savaşmış.  Biz de Çanakkale'de şehit düşen atamızın torunuyuz. Güvenli bir yerde Türkiye'de yaşıyoruz. Dün darbe olsaydı biz şu anda Suriye sınırına gitmiştik. Esed tarafından da bombalanmıştık. Çok şükür darbe yapmak isteyenlerin yanına kalmadı. İnşallah cezaların çekerler. Devletimize ve Cumhurbaşkanımıza başarı diliyoruz." diye konuştu