Kahramanmaraş'ta yoğun yağış nedeniyle bir sitenin istinat duvarının çökmesi sonucu park halindeki 3 otomobilde hasar oluştu.

Alınan bilgiye göre, merkez Oniklişbuat İlçesi Üngüt Mahallesi'ndeki bir sitenin istinat duvarı gece boyunca devam eden sağanağın etkisiyle çöktü. Olayda duvar yakınlarına park edilmiş 3 otomobil hasar gördü.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de duvarın diğer bölümlerinin de yıkılmaması için iş makineleri aracılığıyla tedbir aldı.

Site sakinlerinden Osman Demir, gazetecilere, evinde bulunduğu sırada büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.

Sesi ilk başta gök gürültüsü sandığını anlatan Demir, "Pencereden baktığımda duvarın araçların üzerine çöktüğünü gördüm. Çok şükür ki can kaybı yok. Tek tesellimiz can kaybının olmaması." dedi.

DAHA ÖNCE ONLARCA DEFA UYARDIK! YİNE UYARIYORUZ! FACİ ADIM ADIM GELİYOR!

Haber46 olarak daha önce istinat duvarları ile ilgili onlarca defa haber yaptık ve uyarılarda bulunduk. Her olaydan sonra yetkililer ölümlerin olmaması nedeniyle suskunluğunu korudu ve konuyla alakalı hiç bir tedbir alınmadı. Yetkililere yeniden soruyoruz! Tedbir almak için illa birilerini ölmesi mi gerekiyor?

İŞTE DAHA ÖNCE SORDUĞUMUZ VE CEVAP VERMEDİĞİNİZ SORULAR! BİR DAHA SORALIM!

Son yıllarda  Kahramanmaraş'ta kaç istinat duvarı yıkılmıştır.

Yıkılan istinat duvarları Yapı Denetim firmalarının sorumluluk alanında mıdır? Bina yapılırken istinat duvarları da denetlenmekte midir?

Yıkılan duvarlar hangi yapı denetim firmaları tarafından denetlenmiştir?

Yıkılan duvarların yönetmelikte belirtilen şartları taşıdığı ilgili firmalar tarafından onaylanmış mıdır?

Bu güne kadar yıkılan duvarlarla ilgili inceleme yapılmış mıdır? Bu güne kadar yıkılan duvarlarla ilgili soruşturma açılmış mıdır?

Kahramanmaraş'ta risk taşıyan istinat duvarları ve binalarla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Bu konuda elinizde istatistiki bir bilgi var mıdır?

Yıklan duvarların suçlusu olarak sadece sağanak yağış mı gösterilmiş yoksa sorumlular belirlenmiş ve gereken soruşturma açılmış mıdır?

İstinat duvarları yıkılan sitelerin, binaların incelemesi yapılmış mıdır? Duvar sağlam yapılmadığına göre binaların da sağlam olmama ihtimali üzerinde durulmuş mudur?

Bütün bu soruları cevaplanması ve büyük bir facia yaşanmadan acilen tedbir alınması gerekmektedir?

Tüm bu soruların cevaplarını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Haber46 olarak ileride "Biz Demiştik" dememek için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.