Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törende Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 5. Zırlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehitlik anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışı yapıldı.
Şehitlik defterini imzalayan Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada, şehitleri tarihe abidevi ve efsanevi bir yankı ile geçmiş kutlu bir zaferin yıl dönümünde, muzafferiyet duygusunun yüreklere yüklediği büyük çoşku ve mutluluk ile birlikte değerli şehitleri gururlu bir hüzünle anılan müstesna bir günde olduklarını belirtti.

Okunan duanın ardından şehit mezarları ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde devam eden törende ise Teğmen Burak Aras ve Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Müdürü Vural Gök'ün günün önemini anlatan konuşmasının ardından, Çanakkale adlı tiyatro ve sunum yapıldı.

HABER FOTOĞRAFLARI

Törene, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ve İmran Kılıç ile şehit yakınları, gaziler ve diğer ilgililer katıldı.