Afşin Belediyesi Meclis Salonunda Birlik Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Coşkun Aydın Başkanlığında yapılan toplantıda Afşin'e yapılacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi yapımı için başlatılan projenin son durumu ile ilgili bilgiler verildi.

Birlik Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Coşkun Aydın, Afşin’e bağlı suluk mevkiine yapılacak katı atık tesisinin hayata geçirilmesi ile birlikte Afşin, Elbistan, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde toplanan katı atıkların bu tesise getirilerek geri dönüşümünün sağlanacağını ve güvenli bir şekilde depolanacağını belirtti. Coşkun, Afşin’e yapılacak Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin 2018 yılı içerisinde temelinin atılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi projesini hazırlatıp İller Bankasına göndererek ihalesinin yapım ihalesinin 2018 yılında gerçekleştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Coşkun, “Afşin’e yapılacak bu proje çevre ilçelerimiz için büyük önem arz ediyor. Bazı ilçelerimizde çok ciddi sıkıntıların da olduğunu biliyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’ta bu projenin biran önce faaliyete geçmesi ve sürecin hızlanması için çaba gösteriyor. Proje için mutabakat sağlandıktan sonra en kısa zamanda tesisin temelini atılması için ilçe belediyeleri olarak bizlerde gayret gösteriyoruz. İnşallah katı atık tesisinin hayata geçirilmesi ile birlikte yaşanan çevre sıkıntıları son bulacak.” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, Afşin’in Suluk mevkiine kurulacak katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesisinin ekonomiye de katkılarının olacağını söyledi. Katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesisinden elektrik enerjisi üretmek istediklerini belirten Güven, “ İlçelerimizden toplanan katı atıkları bertaraf etmek ve geri dönüşümünü sağlamak çok önemli. Gerekli arazi büyüklüğümüz olursa bu katı atıkların elektrik enerjisine dönüştürülmesi için mutlaka çalışma yapmak istiyoruz. Katı atıkları sadece gömmek çözüm değil. Mümkün olduğu kadar az atığı gömerek bertaraf etmeliyiz ve enerji üretimini gerçekleştirmeliyiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde elektrik üreterek ekonomiye çok fazla katkıda bulunabiliriz.” açıklamasında bulundu. Meclis Toplantısına Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ile ilçe belediyelerinden yetkililer katıldı.