Kahramanmaraş’ta biber parası ödeme bahanesiyle yaşlı adamın 25 bin lira parasını çaldıktan sonra evini taşıyan şüpheli, polisin takibi sonucu yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, polis aracına bindirilirken, o sırada muayene için hastaneye gelen yaşlı bir adam tarafından da fark edildi. Yaşlı adam evlilik vaadiyle para ve cep telefonunu çalan şüpheliye, “Yazıklar olsun senin gençliğine” diyerek tepki gösterdi.
Alınan bilgiye göre, Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki evinde tek başına yaşayan 83 yaşındaki Ramazan Gedemen'in evine gelen kimliği belirsiz bir kişi, pencereye taş atıp seslenerek biber parasını vermek istediğini söyledi. Bozuk parası olmadığını söyleyerek, kapıya çıkan yaşlı adama 200 TL uzattı. Yaşlı adam paranın üstünü vermek istediği sırada şahıs, içerisinde 25 bin TL para olan poşeti alıp kaçtı. 
Yapılan ihbar üzerine harekete geçen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, polis ekipleri, şüphelinin Ercan K. (36) olduğunu belirledi. Ercan K.’nın evine giden polis, kapı önünde eşyaların yüklendiği kamyoneti fark etti. Olaydan sonra Osmaniye’nin Kadirli ilçesine kaçan Ercan K.’nın, evini taşıtmak için kamyonet yolladığı anlaşıldı. Bunun üzerine polis ekipleri, Kahramanmaraş’tan Osmaniye’ye kadar kamyoneti adım adım takip etti.

Üzerinde dolandırdığı paralarla yakalandı
Eşya yüklü kamyoneti Kadirli ilçesine kadar takip eden polis, düzenlediği operasyonla Ercan K.’yı yakaladı. Ercan K.’nın üzerinde yapılan ilk aramada 21 bin TL para çıktı. Ercan K.’nın değişik illerden güveni kötüye kullanma, kapkaç, yankesicilik gibi 10 ayrı olaya karıştığı, ayrıca 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı belirlendi.
Polis ekiplerince gözaltına alınan Ercan K., sağlık raporu için Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolü sonrası ekip aracına götürülen Ercan K., “Kandırıldım, pişmanın beni kullandılar” dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Hastanede kendini dolandıran kişiyle karşılaştı
Aynı hastaneye göz tedavisi için gelen 66 yaşındaki Ali Koca, polis aracına bindirilen Ercan K'yı fark etti. Ekip aracına yaklaşan ve şüpheliyi camdan gören yaşlı adam 10 gün önce evlilik vaadiyle Ercan K.’nın evinden parasını ve cep telefonu çaldığını iddia etti.
Ercan K.’dan çalınan eşyalarını iadesini isteyen Ali Koca, “Yazıklar olsun senin gençliğine” diyerek tepki gösterdi.
Ercan K.’nın teyzesiyle evlendirmek için kendisiyle görüştüğünü söyleyen Ali Koca, “Misafir ettim. İkramlar yaptım. Abdest almak için lavaboya gittim. Geri döndüğümde kimseyi bulamadım. Evi kontrol ettiğimde cüzdanımdaki 750 TL para ile cep telefonumun yerinde olmadığını fark ettim. Sonrası şikayetçi oldum, mahkemeye verdim. Evlilik vaadiyle evime girdi” dedi.
Evinde saldırıya uğrayan ve 25 bin lirasını kaptıran Ramazan Gedemen ise, “Biber parası vermek için 200 lira uzattı bende para üstünü vermek istedim. O sırada bana saldırdı. Üzerimden paramı almasıyla kaçtı. Sonra komşularım polise haber verdi. Polisimiz yakalamış müjdeyi verdiler. Ben çok sevindim. Hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.