Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Platformu tarafından hazırlanan "Şehitler İçin Duada Buluşuyoruz" programı kapsamında külliyede bir araya gelen vatandaşların elleri, sabah namazı sonrası semaya açıldı. Terör saldırıları sonucu şehit olan asker ve polisler için dua eden vatandaşlar, yaralı ve gazilere de şifa diledi. 

Platform Sözcüsü Cafer Güneşli, yaptığı açıklamada, teröre tepkilerini manevi bir ortamda dile getirmek istediklerini söyledi.

Şehit haberlerinin yürekleri parçalandığını vurgulayan Güneşli, "Müslümanlar için çok büyük bir önem taşıyan kutsal mekanlardan birinde şehitlerimizi Kur'an-ı Kerim ve dualarla andık. Terörü lanetleyerek tepkimizi gösterdik. Vatandaşlarımızla birlikte sabah namazını kıldık, ülkemiz ve şehitlerimiz için bol bol dua ettik" dedi.

Eshab-ı Kehf'in, "dostlar" ve "zalime baş kaldırma" anlamına da geldiğini hatırlatan Güneşli, mazlumun yanında yer alıp dua etmek için külliyede toplandıklarını kaydetti.

Programa Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol ile vatandaşlar katıldı.