Kahramanmaraş'ta, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonlarda, 2 bin 452 kişi hakkında işlem yapıldığı bunlardan 664'ünün ise tutuklandığı bildirildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar FETÖ/PDY ile irtibat ve iltisakları nedeniyle il genelinde Elbistan Ağır Ceza Merkezi ve mülakatları da dahil olmak üzere toplam 2 bin 452 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Bu kişilerden 664'nün tutuklandığı, bin 38 kişinin adli kontrol kararıyla 750 kişinin de Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Açıklamada ayrıca KahramanmaraşCumhuriyet Başsavcılığına intikal eden FETÖ/PDY dosyalarında ise bu güne kadar bin 895 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 803 kişi hakkında darbeye teşebbüste bulunmak ve terör örgütü yöneticisi ile üyesi olmak suçlarından Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldığı, bin 92 kişi hakkındaki soruşturmaların 396 dosya üzerinden devam ettiği bilgisine yer verildi.

FETÖ/PDY terör örgütü suçundan Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 474 kişinin, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ise 190 kişinin tutuklu bulunduğu belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Soruşturmaların yoğunluğu dikkate alınarak 17.04.2017 tarihi itibariyle yine terör suçlarına bakmak üzere Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi kurularak faaliyete geçirilmiştir. Soruşturmalar özellikle kişilerin 17-25 Aralık sonrasında gerçekleşen eylemleri değerlendirilerek, tamamen objektif olarak, somut deliller çerçevesinde, titizlikle yürütülmekte olup aslı astarı olmayan dedikodu niteliğindeki beyanlar ve soyut ihbarlar ile işlem yapılmamaktadır."