Bu yıl 11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda çeşitli etkinlikler 81 İl, 957 İlçe Ve Tüm Kasaba Ve Köylerimizde büyük bir özveriyle gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Doğukent Camiini dolduran yaklaşık bin cemaate ilk önce Yasini şerif okundu.  Program, İl Müftüsü Muhammed Gevherin bizzat kıldırdığı sabah namazı ardından buluşmanın manevi coşkusuyla dualar edildi, eller semaya kalktı. Doğukent Camii İmam hatibi Fatih Balbaba, Müezzin Kayyım Fatih Hasanoğulları ve Ulu Camii İmam hatibi Fatih Çetinkurt tarafından tesbihat, kaside,  ilahiler okundu. 
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher yaptığı konuşmada, huzur bulma namazla temizlenme ve gençlerle Kabenin şubelerinde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Müftü Gevher Samimiyetle yapılacak olan dualarla Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkacağını söyledi. Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher; “ Kalbiniz ve gönlünüz Camiye bağlı ise sizleri hiçbir güç Camiden ayıramaz ve hep anılacaksınız. Şu sabahın erken saatinde İslam âleminin ve sizlerin yapmış olduğu dualar neticesinde Rabbim Cümle geçmişlerimizin mekânlarını nurlu sabahtan nasip alanlardan eylesin. Namaz temizlenmek, namaz aşk, namaz diriliştir. İnşallah en büyük aşkımız namazı hiç terk etmeden devam etmek olmalıdır.”
Müftü Gevher yaşanan terör olayı dolayısıyla haftya yapılan çirkin bir hain saldırıyla girdiklerini de ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Tarihimizin en fazla can kaybıyla sonuçlanan başkentimizin göbeğinde, hunharca, haince bir insanın yapması mümkün olmayan terör saldırısıyla yüzlerce insanımızın canını aldılar. Bunu söylemek ve dinlemek kolay, O olayın o can verenlerin çektiği hal ve ızdırabı yaşayarak dua edeceğiz. Böyle bir olayın sabahında Allaha hamd olsun Ülke olarak Camilerde birleştik. İşte Camiler ve din görevlileri haftasında böyle üzüntülü bir birleşmeye sahne oldu. Ama biz inşallah o ebediyete intikal edenlere,  hunharca şehit edilen ve can verenlere dualarımızla destek olacağız. Allah bu beladan ve musibetlerden bizleri muhafaza eylesin. Yavrularımızı iyi yetiştirip onlara sahip çıkalım.”
Daha sonra Ulu Camii İmam Hatibi Fatih Çetinkurt,  yüzyıllardır islamın bayraktarlığını yapan ve ecdadımızca bizlere emanet edilen bu güzel Ülkemizin başında dönen musibet ve terör faaliyetlerine fırsat verilmemesi için dua da bulundu. İmam Hatip Çetinkurt’un yapmış olduğu güzel dua binlerce cemaatin âmin sesiyle camide yankı buldu.
Program sonunda başta sabah namazına erken gelen gençler olmak üzere bayan ve tüm cemaate hediye dağıtıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir belediyeside İkram çeşmesinde sıcak çorba dağıttı.
Doğukent Camii İmam Hatibi Fatih Balbaba Camiler ve din görevlileri haftasında yapmış oldukları programa katılımlarından dolayı herkese şükran borçlu olduklarını söyledi.
Kahramanmaraş Din Görevlileri ve gönüllüleri derneği başkanı Şevket Bozdoğan hafta dolayısıyla ailelerin camide namazla buluştuklarını belirterek yapılan programda emeği geçen Cami görevlilerine teşekkür etti.
Programa, İl Müftüsü Muhammed Gevher, Dulkadiroğlu İlçe Müftü Vekili Cumaali Deniz, Din Görevlileri ve Gönüllüleri dernek başkanı Şevket Bozdoğan, Doğukent Mahalle muhtarı Ahmet Bayraktar ile binlerce bayan ve erkek cami cemaati katıldı.
HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN