FETÖ'nün darbe girişiminden sonra yargılanmasına Yargıtay 16. Ceza  Dairesince devam edilen ve hakkında kırmızı bülten ile arama kararı bulunan  firari savcı Mehmet Yüzgeç'in ByLock yazışmaları ortaya çıktı.  FETÖ'nün 17-25 Aralık operasyonlarından sonra, örgüt üyeleri arasında  gizli haberleşme amacıyla geliştirildiği belirtilen ByLock'u kullananlar arasında  bulunan Yüzgeç'in, 2016'nın ilk aylarına kadar program üzerinden iletişime devam  ettiği tespit edildi.

 Yüzgeç'in bir örgüt üyesine attığı mesajda, FETÖ elebaşının radyoda  yapacağı ve içeriğinde gizli talimatlar vereceği değerlendirilen konuşmayı haber  verdiği belirlendi. Mesajda Yüzgeç, "Mehtap Radyo'da 01.00, Bamteli programı.  Hocaefendinin çok önemli vaazları var." ifadelerini kullanıyor.

Firari Yüzgeç'in 4 Aralık 2015'teki konuşmaları ise FETÖ'nün nasıl  köşeye sıkıştığını ve örgüt mensuplarının Türkiye'den kaçma planları yaptığını  ortaya koyuyor. Mesajlarda "Hristiyan bir ülke" ve "zengin Afrika ülkesi" seçenekler  arasında gösteriliyor. Yüzgeç'in ByLock yazışmaları şu şekilde:  "Keşke başka bir ülkeye ışınlanabilsek hep birlikte. Hristiyan bir  ülkede sıfırdan medeniyet kursan daha erken yol alırsın. Şirketin (FETÖ) tüm  kadrosunu bir emirle dışarı çıkarabilseler, oradakilere de ne haliniz varsa görün  deseler. Kadroları ve tüm maddi imkanları zengin Afrika ülkesine aktarsan  sıfırdan medeniyet kurarsın. Bunu en az 6 ay, 1 yıl önceden söyledim etrafıma.  Terk edelim bu ülkeyi, 'Sizin olsun.' diyelim. Geri kalan körleri de Ergenekon  ham yapsın da akılları başlarına gelsin ama daha yeni jeton düşüyor bazılarında.  Şimdi söylüyorlar, çok geç kalındı."

 HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI!

FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpaslarında görev alan eski savcı Yüzgeç,  Haziran 2014'te İstanbul'dan Kahramanmaraş'a atanmış, burada Zaman ve Taraf  gazetelerinin kapatılmasını protesto edenlerle adliye önünde elinde Zaman  gazetesiyle gösterilere katılmıştı. HSYK 2. Dairesi tarafından 12 Mayıs 2015'te meslekten ihracına karar  verilen Yüzgeç hakkında 17-25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapmasına  ilişkin iddianame hazırlanmış, daha sonra da Yüzgeç'in firar ettiği  anlaşılmıştı.

Yargılanmasına Yargıtay 16. Ceza Dairesinde devam edilen firari sanık  Yüzgeç hakkında, 27 Kasım 2017'de görülen duruşmada kırmızı bülten çıkarılmasına  karar verilmişti.  Yüzgeç'in, ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini  ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye  teşebbüs etme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile ''silahlı terör  örgütüne üye olmak'', ''görevi kötüye kullanma'', ''resmi evrakta sahtecilik'',  ''haberleşmenin gizliliğini ihlal'', ''kişiler arasındaki konuşmaların  dinlenilmesi ve kayda alınması'', ''özel hayatın gizliliğini ihlal'' ve ''kişi  hürriyetinden yoksun kılma'' suçlarından 12,5 yıldan 38 yıla kadar hapis cezasına  çarptırılması isteniyor.