Şırnak'ta PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen evli ve 1 çocuk babası olan Özel Harekat Polisi Emre Beker'in şehadet haberi, memleketi Çorum'daki ailesine emniyet yetkilileri tarafından verildi. Baba Uğur Eker'in evine giden yetkililer, ailenin merkeze bağlı Ovasaray Köyü'nde akraba ziyaretine gittiklerini öğrendi. Bunun üzerine köye giden yetkililer,anne Urkiye ve baba Uğur Eker çiftine oğullarının şehadet haberini verdi. Acı haberi alınca fenalık geçiren aile bireylerine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. 
Eker ailesi daha sonra Çorum'daki evlerine getirildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve vatandaşlar da acı haber üzerine eve taziyeye geldi. Şehit Emre Beker'in, 6 yıllık polis memuru olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı ve bir süre önce geçici görevle Şırnak'a gittiği belirtilen şehit Beker'in, Kahramanmaraş'ta bulunan eşi ve 4 yaşındaki oğlu Emir'i Çorum'daki ailesinin yanına gönderdiği öğrenildi. 

Baba Uğur Beker'in Çorum merkezdeki bir camide imamlık yaptığı, şehidin bir kız kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehit Beker'in naaşının yarın Şırnak'taki törenin ardından uçakla Merzifon Havaalanı'na, buradan da karayoluyla merkeze bağlı Boğabağı Köyü'ne getirilerek, ikindi namazının ardından toprağa verileceği ifade edildi.