Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bazı haber siteleri okunurluklarını fazla göstermek amacıyla Alexa Sıralamasında yükselme paketleri satın almaya başladı.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren bazı haber siteleri okunurluklarını fazla gösterme amacıyla Alexa Sıralamasında yükselme paketleri satın almaya başladı. Bahse konu olan haber sitelerinin haber üretimi yapmadan kısa süre içerisinde bu denli yükselişe geçmeleri dikkatlerden kaçmadı. Alexa ölçümleri özgün içerik üretimi, özgün başlık vb verileri dikkate alıyor. Alexa sisteminin en dikkat çekici özelliği ise kopyala yapıştır içerik.

CEMİYET BAŞKANININ SİTESİNDE BOT ZİYARETÇİ!

Kahramanamraş'ta bir CEMİYET Başkanının faaliyette olan sitesi ise okunurluklarını ve ziyaretçilerini fazla göstermek amacıyla “ BOT “ satın aldığı ortaya çıktı. Cemiyet başkanı bile sahte ziyaretçi getirirken, işini hakkıyla yapan gazeteciler neden gelişemediklerini bu şekilde anlamış oluyor.

‘PARA KARŞILIĞI ALEXA PAKETİ SATIN ALINIYOR’

Bu yöntemi kullanan sitelerin Alexa’da organik olarak yükselmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor. İçerik üretimi konusunda yeterli veri akışı sağlayamayan siteler kendileri üst sıralarda göstermek için ücret karşılığı Alexa yükselme paketleri satın alarak bu alanda kendisine sahte kullanıcılarda yer edinmiş oluyor. Bu sistem özgün haber üreten, özgün başlıklar ve özel içeriklerle okuyucularına veri akışı sağlayan haber sitelerinin önüne ket vuruyor. Bu sayede hazır paket satın alan siteler haksız rekabete fırsat vermiş oluyor.

ALEXA NEDİR?

Alexa, ABD merkezli Amazon firmasına ait bir web ölçümleme ve SEO araçları sunan bir internet şirketidir.İnternette bulunan tüm siteleri belli başlı bir takım kriterleri baz alarak sıralamaya koyan bir kuruluştur. Web sitelerinin her birini detaylı bir şekilde analiz ederek hem bulunduğu ülke adına hem de tüm dünya üzerindeki derecesini ölçen bir sistem de denebilir. Alexa, 1996 yılında kurulmuş bir şirket olarak çalışmaları oldukça eskiye dayandığı için güçlü bir veri tabanına sahiptir. Bu yüzden her hangi bir internet sitesi için bilgi edinmek istendiği zaman bakılan ilk ölçüm vasıtası olarak tercih edilmektedir.Alexa ölçümleme yaparken siteye giren kişilerin hareketlerini baz alır ve ona göre bir ölçümleme yapar. Bu kriterler arasında bir kişinin siteye arama motorları vasıtası ile mi girmiş yoksa adresi kullanarak mı diye bakar. Ya da site içerisinde ne kadar sayfaya girdikleri ve o site üzerinde durdukları süreyi dikkate alıp bir analiz çıkarır.