Elbistan Cumhuriyet Başsavcığılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Afşin-Elbistan İşletme Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, suça bulaşan ve hüküm giyen mahkumlara iş makinesi operatörlüğü kursu tamamlandı.
Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Denetim Serbestlik Müdürlüğündeki törende yaptığı konuşmada, hükümlüleri meslek sahibi yaparak topluma kazandırmayı önemsediklerini kaydetti.

Kurumları tarafından iş makinesi operatörlüğü ile çocuklar için de sulu boya kursu açıldığını dile getiren Emre, "Bu kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını vereceğiz. Amacımız suça bulaşan ve hüküm giyen mahkumların edindikleri meslek sayesinde iş sahibi olmalarıdır. Toplum nazarında biz bu durumu önemsiyoruz. Çocuklarımızında bu kurslar sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 8 mahkuma sertifika, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, İşkur Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Akgül'e de teşekkür belgesi takdim edildi.