Kahramanmaraş il Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerinde Huzur Arefe Operasyonu yapıldı. Türkiye genelinde aynı anda yapılan operasyona Kahramanmaraş Polisi de katıldı, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından 49 polis ekibi, 202 polis ile terminaller ve havaalanı dahil olmak üzere 25 noktada yapılan uygulamada 4522 şahıs sorgulandı, çok sayıda suç kaydı olan kişi incelemeye alınırken 12  aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bayram tedbirleri kapsamında ise Kapalı Çarşı, Ulu Camii Çevresi, Kentpark, Trabzon Caddesi ,Azarbeycan caddesi ve alışverişin yoğun olduğu bölgelerde sivil ve resmi ekipler görevlendirildi. Hırsızlık, Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri vatandaşları Yankesicilik konusunda uyardı. Özellike bayan çantalarını izleyen polisler,  kapkaçcı ve yankesici konusunda bayanları uyardı.

Uygulama esnasında merkezi yerlerde park halinde bulunan araç ve motosikletler sorgulandı. Bu denetim esnasında sahte plakalı bir motosiklet ele geciktirildi. Seyyar telefoncular denetime alınıp evrakları incelendi.  Kavşaklar, kaldırımlar, camiler ve alışveriş merkezleri önlerinde dilencilik yapan 43 dilenci men edilerek, gerekli idari cezalar uygulandı. Park ve Bahçelerde denetim yapıldı ve 8 kişi üzerinden maksat dışı bıçak  ve bir miktar uyusturucu madde ele geçirildi. 22 kişiye Kabahatler kanunu kapsamında ceza yazıldı. Daha önce hırsızlık ve yaralama suçlarından aranan 7 kişi yakalandı. 

Kahramanmaraş İl merkezinde alışverişin yoğun olduğu bölgelerde sivil ve resmi ekipler tarafından 24 saat tedbirler devam edecek olup,  şehir merkezi ve il merkezi ile ilçe giriş çıkışlarında uygulama devam ediyor. 

RAMAZAN AYI HUZURLU GEÇTİ 

2017 yılı Ramazan Ayının huzurlu geçtiği , herhangi bir büyük olay meydana gelmediği, hırsızlık ve diğer suçlarda olayların minimize olduğu belirtildi. Huzur operasyonlarınin devam bayram süresince devam edeceği bildirildi.