Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen etkinlikte, işitme engelli öğrencilere Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Tarihi olay yerlerinde işaret diliyle anlatıldı.

İlk olarak Sütçü İmam Olayı’nın yaşandığı Uzunoluk Hamamı önünde, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı personellerinden Mehmet Canlı, Uzunoluk Hamamı önünde cereyan eden olayları anlatırken, İbrahim Latif Aslan ise işaret diliyle Gaziler İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerine tercüme etti.

Uzunoluk Hamamı önünden Sütçü İmam’ın Kabri’ne geçildi ve dua edildi.

Daha sonra Ulucamii’ne geçen öğrencilere burada da Latif Aslan, Rıdvan Hoca’nın Cuma hutbesi olayını ve Bayrak olayını işaret diliyle öğrencilere anlattı.
Ulucami’nin ardından Maraş Kalesi’ne geçen öğrenciler burada Kurtuluş Müzesini gezdiler.

Kurtuluş Müzesi’nde olayların gelişimini tarihi akışına göre işitme engelli öğrencilere işaret diliyle anlatıldı.

Maraş Kalesi’nde burçta topluca resim çektiren öğrenciler daha sonra Abdulhamithan Camii’ne geçtiler.

İŞİTME ENGELLİLERE KURTULUŞ DESTANI FOTOĞRAFLARI

Öğrenciler ilk defa Milli Mücadelede yaşanan kahramanlıkları olay yerinde anlatılmasının heyecanını yaşadılar. Yapılan bu tarihi yolculuktan oldukça memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, bu anlamlı geziden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililere teşekkür ettiler.

Etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam; “Kahramanmaraş’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünde bir değişiklik yaparak işitme engelli öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Kurtuluş mücadelemizde cereyan eden olayları işaret diliyle anlatmak amacıyla bu etkinliği düzenledik” dedi.