Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, mahallenin isminin "Anzorey" olarak değiştirilmesinin bölge halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını belirtti.
Güven, ilçe merkezine bağlı bir köy olan Karabükü'nün "Büyükşehir Yasası" ile mahalle statüsüne geçtiğini ve meclis kararıyla isminin "Anzorey" olarak değiştirildiğini ifade ederek, "1864 Büyük Çerkez Sürgününde anayurtlarını terk ederek Türkiye'ye gelen ve bölgeye yerleşen "Anzorey" halkı o tarihten bu yana aynı yerde ikamet ediyor" dedi.

Mahallenin, 1924 yılından bu yana Karabükü ismini taşıdığını hatırlatan Mehmet Fatih Güven, "Birlikte sevinmişiz, üzülmüşüz, Üzüntüleri, üzüntümüz, sevinçleri sevinçlerimiz olmuş, insanların etnik kökenleri ikinci planda tutulmuş, kardeşçe yaşamışız. İnsanlar kendilerini istediği gibi ifade etmeli diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Vatandaştan mahallenin ismini değişmesi için talep geldiğini, kendilerinin de bunu olumlu karşıladıklarını dile getiren Afşin Belediye Başkanı Güven, "Mahallenin yeni isminin yazılı olduğu tabelayı hep birlikte taktık. İnşallah bu durum  yeni zenginliklere ve güzelliklere vesile olur" ifadelerini kullandı.

Mahalle Muhtarı Mahmut Alagöz de isim değişikliğinin demokratikleşmenin en büyük örneklerinden biri olduğunu ifade ederek, Çerkez isimlerinin birçoğunun Hititler'e kadar dayandığını "Anzor" isminin de Çerkezler arasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Alagöz, Çerkez ismi verilen ilk yerleşim yerinin kendi mahalleleri olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar, günün anısına ağaç dikip Kafkas müzikleri eşliğinde eğlendi.