Kahramanmaraş’ta Yedikuyular Kayak Merkezinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü ve kar voleyboluna ilgiyi artırmak için yapılan İstiklal Kupası Kar Voleybolu Turnuvası’na 16 takım ve 32 sporcu katıldı.

Yapılan etkinlikte müsabakalar 10.00’da, finaller 14.00’da başladı. Türkiye’deki önemli kış turizmi arasında yer alan Yedikuyular Kayak Merkezi’ndeki spor etkinliğine toplam 16 takım ve 32 yarışmacı katıldı.

Takımlar etkinlikte kıyasıya yarıştı. Pandemi tedbirleri ile gerçekleştirilen etkinliğin bu spor branşında Kahramanmaraş’ta düzenlenen ilk turnuva olduğu belirtildi. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü sebebiyle turnuvada yarışan sporcular, madalyanın dışında “İstiklal Kupası” ile ödüllendirildi. Düzenlenen turnuvada, bayanlar kategorisinde Damla ve Fatmanur ikilisi birinci, Mine ve Sudenaz ikilisi ikinci oldu. Üçüncülüğü Nurgül ve Özlem paylaştı. Bayanlar kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz tarafından verildi.

Erkekler kategorisinde Yusuf Can ve Süleyman birinci oldu. Gürbüz ve Can Bartu ikinci, Selçuk ve Milcan ikilisi ise üçüncü seçildi. Erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara ödüllerini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör verdi.

Kahramanmaraş’ta İlk

Turnuva ödül töreninde konuşan Başkan Güngör, “Düzenlediğimiz Kar Voleybolu Turnuvası şehrimiz için bir ilk oldu. Yedikuyular Kayak Merkezi’nde alt ve üst yapı yatırımlarımızla burayı çevre iller dahil en hızlı ulaşılabilir merkez durumuna getirmek imkânı ortaya çıktı. İnşallah, bu tesisimiz pist çeşitliliği, telesiyejleri, bungalov evleri, bedesten çarşısı gibi teknik turistik yatırımların yanında sportif faaliyetlerle de ön plana çıkacak. İlerleyen günlerde komşu şehirlerimizden misafirlerimizi turistik ve sportif bir cazibe merkezi olmasıyla, tesisimizde ağırlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz etkinlik ile ilgili, “Kar Voleybolu Turnuvamızda İl Müdürlüğümüz bünyesinde uzman eğitmenlerimiz tarafından yetiştirilmiş olan genç sporcularımız yarıştı. Sporcularımzın başarılara ve potansiyellerine şahit olmak, bu tip etkinliklerin önemini ortaya koyuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile sağladığımız yüksek koordinasyon ile spor faaliyetlerini gün geçtikçe artırmaya, Kahramanmaraş’ımızdan başarılı sporcular yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Buradan bir defa daha etkinliğin büyük emek sahibi ve mimarı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve belediyemize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.