Olay, akşam saatlerinde 12 Şubat ilçesine bağlı Kılavuzlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, servis şoförü Mehmet Ceylan, ailesiyle birlikte piknik için geldiği nehir kıyısında serinlemek için Kılavuzlu baraj göletine girdi. Bir süre sonra Ceyhan’dan haber alamayan ailesi, durumu jandarmaya ve Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama Kurtarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine dalgıçsız itfaya ekipleri gönderildi.
Nehre projektör tutan ekipler, gecenin karanlığında nehir kıyısını taradı ancak çalışmalardan bir sonuç elde edilemedi. 

Aramalardan bir sonuç elde edilemeyince eğitim için Mersin’de olduğu öne sürülen Kahramanmaraş Büyük Şehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin gelmesi beklendi. Bu arada, Kılavuzlu Barajı yetkililerinden baraj kapaklarının kapatılması istendi. Nehirdeki su seviyesinin azalmasıyla ihbardan yaklaşık 3,5 saat sonra olay yerine gelen dalgıçlar, 5 dakika süren aramaların ardından Ceylan’ın cansız bedenini sudan çıkardı. Kalp masajı yapılan Ceylan, olay yerinde bekletilen ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi. 

HABER FOTOĞRAFLARI

"3,5 SAAT EKİPLERİN GELMESİNİ BEKLEDİK"

Arama kurtarma ekiplerinin geç gelmesine Ceylan’ın yakınları tepki gösterdi. Ceylan’ın abisi Ramazan Ceylan, Kahramanmaraş’ta dalgıç olmadığını öne sürdü. Yaklaşık 3,5 saat arama kurtarma ekiplerinin gelmesini beklediklerini belirten Ceylan: "Büyükşehir olan Kahramanmaraş’ta dalgıç yok. Saat 7’den buyana bekliyoruz, burada boğuldu. Dalgıçlar Adana’dan geliyormuş. Sabahleyin buraya pikniğe gelmiş. Az önce telefon geldi. Akşam 7’de giriyor, saat 11’e geliyor ekip daha yok halen. Adana’da eğitime gönderilmişler. Allah ıslah eylesin, gereken neyse yapacağız." diyerek tepkisini dile getirdi.