Katiphan’da saat 12.30-13.00 arası gerçekleştirilen Kitap Okuma Etkinliği’ne Vali Yardımcısı Nurettin Dalan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ile vatandaşlar katıldı.
Kitap okuma etkinliğine ilişkin bir açıklama yapan Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dalan 52. Kütüphane Haftası ile yapmış oldukları etkinliklerle kitap okumaya vurgu yaptıklarını, kütüphaneleri yeniden gündeme aldıklarını ve insanlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, bakanlığın koordinasyonu ile tüm Türkiye'de insanların bir arada olduğu sessiz okuma saatinde olduklarını ve bu etkinliğin son yıllarda mütemadiyen gerçekleşmekte olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar ise Kahramanmaraş’ta azımsanmayacak kadar özel kütüphaneler olduğuna dikkat çekerek, “Birçok şair ve yazarımızın hatta yazmasa da okuyan özel kütüphanelerimiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak adına Kütüphaneler Arası Futbol Turnuvası düzenledik. Kütüphanelerimize gelen öğrenciler arasında kurulan takımlar futbol turnuvasına katılıyorlar. Yarın da final müsabakaları oynanacak ve kupa töreni yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak insanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak adına gayret ediyoruz” dedi.