Elazığ'da dün 24 Ocak 2020 Cuma günü saat 20:55 de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem Kahramanmaraş'ı da çok fena salladı. Kahramanmaraş'ta yüzbinlerce insan, onbinlerce araçla sokaklara döküldü. Şehirde çok büyük panik yaşandı.

Elazığ depremi sonrası gözler Kahramanmaraş'a çevrildi. Akşamdan bu yana haber kanallarında konuşan tüm uzmanlar Kahramanmaraş'ın çok büyük risk taşıdığını söylüyorlar. Özellikle Türkoğlu'ndan geçen fay hattının tehlike arz ettiğini söylüyorlar. Söz konusu fay hattı aynı zamanda, çürük raporu olan Karacasu kampüsünün altından geçiyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu Kampüsü'ndeki yaklaşık 6 bin öğrenci, 2001 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapılan ve 'riskli' kabul edilen binalarda eğitim görüyor. 

Konuyla ilgili Sütçü İmam Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı da şu açıklamayı yapmıştır:

"Karacasu Kampüsü"ndeki binalarımız 2001 yılı deprem yönetmeliği öncesi yapılardan olup riskli bina olarak değerlendirilmiştir. 2012 yılından itibaren her yıl Kalkınma Bakanlığı'na üniversitemiz yatırım programına alınması için Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binası yapımı teklif edilmektedir."

HABER46 DAHA ÖNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Haber46 olarak 1 Kasım 2019 Cuma günü yaptığımız "KSÜ Karacasu Kampüsü'nde binlerce öğrencinin hayatı tehlikede" başlığıyla verdiğimiz haberde konuya dikkat çekmiş ve "Tedbir Almak için neyi bekliyorsunuz" diye sormuştuk. O haberimizin sonunda şu ifadelere yer vermiştik:

Karacasu Kampüsü'nde depreme dayanıklı olmadığı devlet tarafından açıklanan bu binaları depremden önce devletin yıkması daha doğru değil mi? Burada okuyan ana kuzularının canının kıymeti yok mu? Karacasu Kampüsü'nde eğitim bir an önce sonlandırılmalı ve geçisi olarak Avşar Kampüsü'nde bu öğrenciler için mekanlar ayarlanmalıdır.

Haber46 olarak konuyu sık sık gündeme getireceğimizin bilinmesini istiyoruz.

DERHAL KAPATILMALIDIR!

KSÜ rektörlüğü hemen bu gün acil toplanmalı, Karacasu kampüsü'ndeki durumu titizlikle değerlendirmelidir. KSÜ jeoloji Mühendisliği Bölümü bu konuya müdahil olmalıdır. Jeoloji Mühendisliği bırakın şehrin deprem riskini, kendi üniversite binalarının deprem riski hakkında bile görüş bildirmekten kaçınmaktadır.

KSÜ jeoloji Mehendisliği Bölümü hocaları ve yöneticileri Karacasu Kampüsü'nün depreme dayanıklı olduğunu söyleyebiliyor mu? Bu binalarda eğitim görülmesini nasıl karşılıyor? Acilen Karacasu kampüsü konusunda açıklama yapmalıdır.

Haber46 olarak, şehrin tüm sorunlarında olduğu gibi bu konuda da ısrarcı olduğumuzun ve knonun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.