Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü aylardır gündemden düşmüyor. Haber46 olarak defalarca Karacasu Kampüsü'nün bir depremi kaldıramayacağı ve orada okuyan 6 bin öğrenci ile çalışanların hayatlarının tehlike altında olduğunu yazdık.

CHP kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'da Karacasu Kampüsü'ndeki tehlikeyi Meclis gündemine taşıdı. Karacasu Kampüsü'ndeki tehlika gözardı edilemeyecek, ertelenemeyecek kadar büyük. 

2001 yılı Deprem Yönetmeliği öncesi yapılan binalar büyük tehlike arz ediyor. İdareciler, öğretim hörevlileri, Ünüversite çalışanları ve öğrenciler tedirgin. Kahramanmaraş'ta meydana gelecek bir depremde Karacasu Kampüsü'nde tek bir binanın bile ayakta kalmayacağı öngörülüyor.

FAY HATTININ TAM ÜZERİNDE

Karacasu Kampüsü Kahramanmaraş Türkoğlu fay hattının tam üzerinde bulunuyor. Haber46'ya ulaşan çok sayıda öğrenci ve çocukları buarad okuyan öğrenci yakınları kampüsün derhal boşaltılması gerektiğini söylüyorlar.

Bu gün Haber46'ya ulaşan bir KSÜ çalışanı, kampüsteki binaların Elazığ depremi sonrası ciddi zarar gördüğünü ve neredeyse elle sallama durumunda bile yıkılacak gibi olduğunu söyledi. 

DERHAL BOŞALTILMALIDIR

Bu konuya Ak Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri ile diğer tüm kurumlar derhal el atmalı ve Karacasu Kampüsü derhal boşaltılmalıdır. İnsan hayatından daha değerli bir şey yoktur. Burada yaşayan binlerce öğrencinin hayatını riske atma hakkı kimsede yoktur.

Haber46 olarak konuyu gündeme getirmeye devam edeceğimizin, yaptığımız her haberin kayıtlara geçtiğinin bilinmesini istiyoruz.