İHH Kahramanmaraş Şubesinde yapılan basın açıklamasına, vakıf üyeleri ve Mavi Marmara'da bulunan Eğitimci-Yazar Nuri Yıldız da katıldı.

İHH yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Bülbül tarafından okunan basın açıklamasında, Mavi Marmara'ya yapılan saldırının 6. yıl dönümünde olduklarını ve İsrail'in saldırılarını telin etmek, 10 şehidi de anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Barış isteyen halkların İsrail'in karşısında olduğunu, Türkiye halkının tamamının Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısında olduğunu belirten Bülbül, şöyle devam etti:

İsrail'le diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönmesi için İsrail'in Mavi Marmara mağdurlarının ailelerinden özür dilemesi, tazminat ödemesi ve Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılması yetmez. Mücadelemiz, Müslümanlar Kudüs'te özgürce namaz kılana kadar devam edecek. Dünya barışı için Kudüs'ün barıştan yana olanların yönetiminde olması lazım. Bunun içinde önce Siyonizm'in Kudüs'ten ellerini çekmesi gerekiyor."

Mavi Marmara'da bulunan eğitimci ve yazar Nuri yıldız ise Mavi Marmara ile insanlığın vicdanı olmak için yola çıktıklarını, kıymetten beri zalimler ile mazlumlar arasında bir savaşın var olduğunu ama bu savaşı mazlumların kazandığını söyledi.

Gazze'ye insanlığa yapılan bir ayıba müdahale etmek için gittiklerini ve hayatında yaşadığı en güzel anları yaşadığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:
"O saldırı anında gemide bulunan insanların hemen hemen hepsi İsrail'in zulümlülüğünü bilen insanlardı. İsrail'in zulmünden çekinmeyen insanlardı. Gemide 10 arkadaşımız şehit edildi ama gemide bulunan yaklaşık 600 arkadaşın hemen hemen hepsi İsrail askeriyle karşı karşıya gelmeyi arzulayan insanlardı."