Dulkadiroğlu ilçesi Malik Ejder Kur’an Kursu’nda eğitim gören 48 erkek ve kız öğrencileri bir ay içinde topladıkları harçlıklarını kumbaralarında biriktirdi.
Öğrenciler, kumbaralarda biriktirdikleri paraları açarak Diyanet Vakfı’na teslim etti.
Afrin'de görevli Mehmetçiğe moral ve motivasyonun en üst seviyeye gelmesi için yapılan bu destek için öğrencilere teşekkür eden Kahramanmaraş İl Mütüsü Celal Sürgeç, “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona her zaman yardım eder. Peygamberimiz yardım eden insanları çok severmiş. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona yardım eder, onu sıkıntıdan kurtarır demiştir. Ve peygamberimiz siz çocukları çok seviyormuş biliyor musunuz? Bir çocuğun kuşu öldüğünde onun taziyesine gelmiş ve ona bir kuş hediye etmiş. Onun için Peygamberimizin çok sevdiği siz çocukların hediyesi, yardımı bizim için çok önemlidir” dedi.
Malik Ejder Kur’an Kursu Yöneticisi Ümmü Gülsüm Tekiş, “Biz Malik Ejder Kuran Kursu (kreş) olarak çocuklarımızla Afrin’deki askerlerimize ve yardıma muhtaç insanlara yardım amaçlı kumbara yaptık. 30 gün sabırla içlerini doldurduk bugünde 48 çocuğumuzla beraber Jandarma İl Komutanlığına vermek üzere vakıf görevlimize teslim ettik. Çok mutluyuz çok gururluyuz” diye konuştu.
Program sonunda İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, örnek davranışlarıyla askerlere yardımda bulunan öğrencilere hediye takdim etti.