Kahramanmaraş’ta göç ve göçmenleri ilgilendiren ‘Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim Ekonomi ve Siyaset Kongresi’ başladı.

HABER FOTOĞRAFLARI! TIKLA
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'ndaki kongrede, özellikle Suriyeli mültecilerin sorunlarını görmek adına hem akademik, hem de saha çalışmalarının konuşulacağı ve bu sorunların çözümü ile ilgili sonuçlar alınacağı bildirildi. 
2 gün sürecek kongreye, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Osmaniye ve Kilis belediyesinden de yetkililer ile 100 akademisyen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
1. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim Ekonomi ve Siyaset Kongresi organizatörü ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Örnek, yaptığı açıklamada, kongre sonunda ortaya çıkan sonuçlara göre çeşitli çalışmaların da yapılacağı bilgisini verdi. Prof. Dr. Örnek, “Hem akademik alanda yapılan değerli çalışmaları, hem de sahada yapılan çalışmaları bir araya getirerek ve aynı zamanda da Suriyeli mültecilerimizin kendi içlerinde yaşadıkları sorunları bize aktarmaları için 3 bölümden oluşan bir program düzenledik. Umarım bu kongre sonrasında hem uygulamadaki, hem de akademik alandaki çalışmaları birleştirerek bu sorunların çözümüne yönelik bizlerde bir değerlendirme yapacağız. Kongremiz bugün ve yarın olmak üzere 2 gün sürecek, toplam 100 katılımcımız var bilimsel çalışmaları sunmak adına. 122 tane akademik bildirimiz var, bununla birlikte 4 özel oturumumuz bulunuyor. Özel oturumlarımızla birlikte özellikle sahada çalışan müdürlerimiz yerel yönetimlerin sağladığı hizmetleri ortaya koymak, akademik alanda da bu çalışmaların bilimsel temellerini irdelemek adına kongremizi planlamış durumdayız” dedi.
Kongrenin ilk bölümü sonunda katılımcı akademisyenlere KSÜ yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.