Kahramanmaraş 'ın Engizek dağları bölgesinde PKK 'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada; 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu. Bölgede çatışmanın sürdüğü bildirildi.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ile Nurhak ilçeleri arasındaki Engizek Dağları bölgesinde PKK'lı bir grup teröristin görüldüğü bilgisi üzerine güvenlik güçleri, bu sabah operasyon düzenlendi.

Korucuların da destek verdiği operasyonda, saat 11.00 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

Yaralananların da olduğu belirtilen çatışma bölgesine, takviye güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Şehit olan askerlerin ismi şu şekilde; Uzman Çavuş İsa Özkan ve Korucu Fatih Güngör.. 

Son gelen bilgilere göre şehit sayısı 2'e çıkarken 4 asker daha yaralandı! 

Yaralılar, bölgeden alınarak, hastanelere kaldırılırken, yer yer çatışmaların sürdüğü bildirildi.  

Uzun zamandır Çağlayancerit ile Nurhak arasındaki kırsalda saldırı için hazırlık yaptığı iddia edilen 15 kişilik PKK grubuyla Kahramanmaraş İl Jandarma komutanlığı özel harekat timleri arasında sıcak temas sağlandı.  Açılan ateş sonucu iki askerin şehit olduğu ve 3 askerin ise yaralandığı öğrenildi. JÖH Timleri tüm bölgeyi kontrol altına almışken, bölgeden şiddetli şekilde silah ve roket sesleri gelmeye devam ediyor. Şehit olan askerlerin isimleri hakkında henüz kesin bilgi yokken, yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Bölgeye asker takviyesi devam ederken, bir çok terörist etkisiz hale getirildi. Engizek Kırsalı Pazarcık tarafında çatışmanın devam ettiği bilgisi gelirken, terörist grubunun neredeyse tamamının imha edildiği belirtildi. Yetkililer yaptığı açıklamada teröristlerin kaçacak delik aradığını belirtirken JÖH timleri tüm kırsalı kontrol altına almış durumda, detaylar geldikçe aktarılacaktır. Bölgeye çok sayıda takviye asker gönderilirken, yaralı askerleri için bölgede bir helikopter kalkışa hazır şekilde bekletiliyor. PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre, 1 uzman çavuş ile güvenlik korucusu şehit oldu, 3 kişi yaralandı Edinilen bilgiye göre, Engizek Dağı’nın Çağlayancerit ilçesi sınırlarında kalan Milyanlı Düzü mevkisinde jandarma özel harekat birliklerince operasyon sırasında PKK’lı teröristler, roketatarlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1 uzman çavuş ile güvenlik korucusu şehit olurken, 3 asker yaralandı. 

Son gelen bilgilere göre şehit sayısı 2'e çıkarken 4 asker daha yaralandı!