Ekipler, Kahramanmaraş-Adana karayolu KAFUM önünde yaptıkları, uygulama ile sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkileyen, trafik kazalarına neden olan görüş etkileyen renkli ve filmli cam bulunan araçlara cezayi işlem uyguladı.

Şube Müdürü Nadir Telli, burada yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte karayollarındaki trafik güvenliğinin sağlanması amacı ile renkli ve filmli camlara yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Filmli camları trafik güvenliği açısından değerlendiren Telli, şunları kaydetti:

"Başlatılan uygulama, temel amacımız karayollarındaki trafik güvenliğinin sağlanması için araçlar üzerindeki donanım dışı film camın trafik kazalarında etkisi ve sürücülerin çevredeki riskleri görmemesinden dolayı bu riski kaldırmaktır. Bu tür araçlarında renkli cam veya film cam bulunanlara 189 TL para cezası ve 7 iş günü de süre verilerek üzerindeki film camın çıkarılması sağlanmaktadır. Araçtaki film cam çıkarılmaması durumunda araç trafikten men ediliyor."

Sürücülerden Musa Gür, film camlı araçların görüş mesafesinin düştüğünü ve bu yapılan uygulamanın çok yerinde bulduğunu söyledi.