Bu illerde sağlık çalışanları, 09.00-09.15 saatlerinde acil servis dışında sağlık hizmetine ara verdi.
Kahramanmaraş Sağlık Müdürü Murat Coşkun, Necip Fazıl Şehir Hastanesi önünde yaptığı konuşmada, şiddetin hiçbir yerde mazur görülemeyeceğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının tek hedefinin hastalara yardım etmek olduğunu belirten Coşkun, "Kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddetin el birliği ile ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi. 

Sağlık-Sen Kahramanmaraş Temsilcisi Bünyamin Mutlu Demirci ise sağlık çalışanlarının canının devlete emanet olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından yaşanan saldırı, alkışlarla protesto edildi.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Hafize Öksüz, İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Furtun'un, yıllardır canlara şifa verdiği söyledi.

Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gazi Yapalak ise Furtun'un yılın doktoru seçildiğini anımsattı.

Elbistan ilçesinde görev yapan sağlık çalışanları da Furtun için dua etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAHRAMANMARAŞ'TA EYLEM YAPTI

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da görev yapan sağlık çalışanları, Opr. Dr. Kamil Furtun'a düzenlenen saldırıyı protesto etti.

Sağlık-Sen Şube Başkan Vekili İbrahim Demir, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastansi bahçesinde yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmediğini dile getirdi.

Hastanelerdeki güvenlik sorunun birkez daha gündeme geldiğini aktaran Demir, şöyle konuştu:

 "Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar. Bu acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır ki güvenlik hastanelerimizin en önemli sorunudur. Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanlar seferber edilmeli, hiçbir çalışanımızın burnunun bile kanamasına fırsat vermeyecek önlemler hayata geçirilmelidir."

Konuşmanın ardından bir süre oturma eylemi yapan katılımcılar daha sonra Opr. Dr. Kamil Furtun için dua etti.

- Kilis

Kilis Devlet Hastanesi çalışanları da Furtun'a yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Hastane doktorlarından Emin Arslan, hastane önünde yaptığı basın açıklamasında, Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında katledilmesiyle saldırıların farklı bir boyut kazandığını belirtti.

- Adıyaman

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor ve çalışanlar, hastanenin bahçesinde yakalarına Opr. Dr. Kamil Furtun'un fotoğrafını, siyah kurdele ile üzerinde "Biz bir aileyiz, şiddeti birlikte yeneceğiz" yazısı taktı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, burada yaptığı açıklamada, Samsun'da menfur saldırıda Furtun'un hayatını kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Taş, insanların sağlığı için canla, başla ve aşkla görevlerini yapan sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti, kınadıklarını belirtti.

Adıyaman Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası üyesi doktor ve çalışanlar, Furtun'un hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 gün iş bırakma eylemi yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan doktor ve çalışanlar, ellerinde pankartlarla slogan atıp, alkış çalarak Hastane, Sağlık Ocağı ve Gölbaşı Caddeleri üzerinden Demokrasi Parkı'na yürüdü.

Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Ali İhsan Gündoğdu, grup adına yaptığı açıklamada, meslektaşlarının görev yaptığı hastanede hunharca öldürülmesini nefretle kınadıklarını söyledi.