Kahramanmaraş'ta Aksu'nun zehirlediği Sır Barajı şimdi de Katı Atık tesisi aracılığıyla zehirlenmeye başladı. Sır Barajı'ndan çekilerek gönderilen görüntüler durumun vehametini gözler önüne serdi. İsmailli Köyünden Celal Koska isimli ruhsatlı balıkçının gönderdiği videolar gerçeği gözler önüne seriyor.

İddiaya göre Kürtül Mahallesinde bulunan Büyükşehir Belediyesine ait katı atık arıtma tesisinin suları gece 12'den sonra Gocek deresine bırakılıyor. Dere, katı arıtma tesisinin zehirli sularını Sır Barajına ulaştırıyor. Katı Atık tesisi ile Sır Barajı arasında vatandaşlar kokudan duramazken Sır Barajının görüntüsü ise tam anlamıyla içler acısı.

Konuyu haber merkezimize ulaştıran vatandaşlar "Belediyeye ve konuyla ilgili tüm resmi makamlara başvurduk, ancak çözüm bulamadık. Son çaremiz sizsiniz" dediler. Sorumlu gazetecilik gereği durumu aynen paylaşıyor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini, Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, Çevre Derneklerini, Çevre Mühendislerini göreve çağırıyoruz.

İŞTE SIR BARAJI'NDAKİ O ŞOK GÖRÜNTÜLER