Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Helete Mahallesi'nden çıkan Göksu Çayı'nın suyunu alarak 100 yıllık su sorununu çözen Gaziantep'te Başkan Fatma Şahin, Heletelilere verdiği sözlerin büyük çoğunluğunu tutmadı. Göksu'nun gaziantep'e verilmesine aracılık eden ve anlaşma için büyük çaba sarf eden Kahramanmaraşlı siyasetçilerin ise Helete halkını yalnız bıraktığı ifade ediliyor.

Helete'ye hayat veren can suyu Göksu2nun suyunun Gaziantep'e verilmesi uzun süre tartışmalara neden oldu. Heleteliler eylemler yaptı, sosyal medyada örgütlendi, sularının bir başka ile verilmemesi için mücade etti. Ancak araya Kahramanmaraş milletvekillerinin ve o zaman Ak Parti İl Başkanı olan Ahmet özdemir'in girmesiyle anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Helete'ye hizmet yağdıracaktı. 

Helete halkının ve konuyla ilgili mücadelesini sürdüren Helete Derneği'nin iddiasına göre, Başkan Fatma Şahin verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmedi. Helete'nin suyunu alan ve suda indirim yapan Fatma Şahin'i daha önce manşetimize taşımış ve Helete halkının haklı isyanına gündeme taşımıştık.

İşte O Menşetimiz. Resme tıklayarak o haberimizi okuyabilirsiniz.

Heleteliler İsyan ediyor: Fatma Şahin sözünü tutmadı

Helete Platformu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokole göre:

1. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Helete'nin ilçe olması için gerekli çabayı göstereceği sözünü verdi. Ancak bu konuda hiç bir girişimde bulunmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la defalarca bir araya gelmesine rağmen bu konuyu hiç açmadı. Helete'nin ilçe olma rüyasına Başkan Şahin hiç bir destek vermedi.Bu konuda şu ifadelere yer verildi:

"Gaziantep Belediyesi, özelde Fatma Şahin, “Helete’nin ilçe olması için gerekli çabayı gösterir” yazıyor protokolde. Yazılmayan kısmında F. Şahin, Gaziantepli bakanlar aracılığıyla bu işle “ne yeminler ederek!" uğraşacağını söyledi. Fakat sıklıkla görüştüğü Cumhurbaşkanımıza konuyu açmadı bile. Emine Hanıma açabilirdi onu da yapmadı. Bu konuda bir tek Ali Öztaş çaba gösterdi. Onun çabaları da Celaleddin Bey başta olmak üzere Kahramanmaraş vekilleri tarafından boşa çıkarıldı. Bu konuyu biliyorsunuz zaten"

HELETELİLER DERNEĞİ Sosyal Medya Hesabında Diğer Maddeler Şu Şekilde Sıralanıyor. 

2. Protokolde Nurhak-Balkar arası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt yol yapılır hükmü var. Hopur’a tünel yapılır yazıyor. Şu ana kadar en büyük çaba Helete-Göksu arasındaki yolun alt yapısının oluşturulması için harcandı. Buraya ciddi masraf yapıldı. Fakat 2019 yılı içerisinde bu yolun üst yapısı için hemen hemen hiçbir şey yapılmadı. Nurhak-Küçükcerit arasında devlet emniyet yolu yapıyor. Mutlaka o yola bakıp alt yapısını oraya benzer şekilde yapmalılar. Yoksa yapsalar bile her yıl yeniden yaptırmak zorunda kalırız. Şimdi taş kırma makinesi getirmişler. Bununla taş kırıp çakıl döşeyeceklermiş. Madem öyle yapılacaktı neden Eylül ayı beklendi? Geçen yıldan farklı olarak Azaplı-Balkar Köprüsünün tablası atıldı. Tarlaların istimlakı, geçişin sağlanması konusunda fiili olarak yapılan bir şey yok. Göksu-Nurhak arasında “–mış gibi” yapıldı. Daha yolun nereden gideceği belli değil. Oysa protokole göre bu yıl sonunda Nurhak’tan-Balkar’a asfalt yoldan gitmeliydik. Bu hızla çalışırlarsa daha kaç yıl sürer bilemiyoruz yolun yapımı.

3. “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Helete’ye bir lise binası, yanına spor salonu ve yurt yaptırır” yazıyor protokolde. Bu maddeyi Maraşlıların üzerine yıktı Fatma Hanım. Onlar da Fatma hanıma “siz söz vermişiniz, siz yaptırın” diyemediler. 15 gün önce K.Maraş Valisiyle uçakta aynı yere düştüm. “Madem yatırmayacaktınız, paranız yoktu, niçin Fatma Hanım’a bunu söylemediniz?” diye sordum. “Fatma Hanıma söz vermedim, bakanlığa yazarım dedim” dedi. Ahmet Özdemir Beye, Celalaeddin Beye her ortamda, sosyal medyada defalarca bu konuyu ilettim. Herhangi bir gelişme olmadı. Binadan daha önemlisi spor salonu ve yurt binasıdır bu projede. Helete’de bir spor salonu olması gerekmiyor mu? Salonsuz sporda bu kadar başarılı olan çocuklar salonları olsa ne yaparlar kim bilir.

4. Soğuk hava deposunun temeli atıldı bu yıl. Sene sonuna kadar bitireceğiz diyorlar. Ben biteceğine inanmıyorum. Çünkü şu ana kadar hiçbir şey dedikleri zamanda yapılmadı.

5. Üç metre küp su sözü hala resmi olarak düzeltilmedi. Protokolde ayrıca “yaz aylarında su azalınca Gaziantep buradan su almaz” yazıyor. Bunu da köylülerimin dikkatine sunarım. Yani su azalınca Helete’nin değil Gaziantep’in suyu kesilecek. Çetintepe barajından alacaklar o zaman.

6. “Rekrasyon çalışması yapacağız, Göksu kenarını cennet bahçelerine çevireceğiz” diye ne sözler veriyorlardı. Şu ana kadar yolu genişlettiler orada, başka da bir şey yapmadılar.

7. Fatma Hanım 300-400 kişiyi işe alayım getirin diyordu. Şimdi 24 güvenlik görevlisini almamak için bin dereden su getiriyorlar. Güvenlik soruşturması yapa yapa kuşa çevirdiler meseleyi.

8. Kendi işlerini jet hızıyla yapıp bitirdiler. Hem de ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik güçlüklere rağmen. Bize harcayacakları devede kulak bile olmayacak bütçeyi bulup yerine getiremiyorlar verdikleri sözleri.

KAHRAMANMARAŞ SİYASETÇİLERİ SUSKUN

Göksu'nun Gaziantep'e verilmesi için büyük çaba sarf eden Ak Partili siyasetçille birlikte, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın da suskunluğu Helete'de şaşkınlıkla karşılanıyor. Haber46'nın 16 Eylül 2019 tarihinde yaptığı habere rağmen siyasetçiler suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Çağlayancerit Belediye Başkanlığını kazanan MHP'de İl Başkanlığı ve MHP Milletvekili Sefer Aycan'dan destek bekleyen Heleteliler, mücadelelerinde yalnız bırakılmaktan dolayı üzgün olduklarını ifade ediyorlar. 

Kahramanmaraş'ın pek çok sorununu dile getiren CHP Milletvekili Ali Öztunç'un da desteğini alamadığını söyleyen Helete halkı yalnız bırakıldıklarını söylüyorlar.

BASIN DA SESSİZ

Göksu'nun gaziantep'e verilme sürecine an be an şahitlik yapan Kahramanmaraş basını da sessizliğini sürdürüyor. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla mücadelelerini sürdüren Helete, Kahramanmaraş'ın tarafsız ve bağımsız  medyasından destek bekliyor.