Ülke gündemini uzun süre meşgul eden 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nin üzerinden 20 gün geçmesine karşın, AK Parti oylarındaki düşüş ve HDP’nin oylarını artırması halk arasında tartışmaları da beraberinde getirdi. Farklı parti taraftarları arasında alevlenen siyasi tartışmalar zaman zaman kavgayla sonuçlanıyor. Bunlardan biri de Kahramanmaraş’ta yaşandı. Merkez Onikişubat ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde parkta oturan iki grup arasında çıkan oy tartışmasında kavga çıktı. Kavgada darp edilen 6 çocuk babası Ali Demirtaş’ın (54) sağ kolu kırıldı. Darp raporu alan Demirtaş, kolunun AK Partililerce kırıldığını iddia etti. Tepki için koluna ‘AKP’nin yaptığı’ yazısı yazdığını ifade eden Demirtaş, olaydan sonra saldırganlardan şikayetçi olduğunu; ancak polisin görevini yapmadığını savundu. 
Demirtaş, olayla ilgili şunları söyledi: "Çalışmaya gidecektim, parkta oturuyordum. Karşıda oturan kişiler bağırarak ‘Gözünüzden, dizinizden gelsin, sizin bu AK Parti'ye yaptığınız’ diye bağırıyor. Oturanlardan biri de babamdı. Ben de dövüşmesinler diye 'partilerin gelip geçici olduğunu' söyledim. Onlardan biri ‘Sana ne oluyor’ diyerek gırtlağımdan tuttu. Diğeri vurup yere düşürdü, dördü bir üzerime çullandı, araya girmeseler beni öldüreceklerdi. Benim AK Partili olmadığımı bildikleri için çöktüler. Ben, ‘AK Parti bu zaman kadar bize ne verdi ki’ dedim, bunu söylemek suç mu? Sonra gittim hastaneye raporumu aldım. Kolum kırık, adalet arıyorum."

Kahramanmaraş Ali Demirtaş kavgas

'KOLUM KIRIK, SUÇLU BEN MİYİM?'

Kavganın ardından polisi aradığını ve şikayetçi olduğunu anlatan Demirtaş, "Kendim polisi aradım, kırık kolumla. Polis, aldı beni götürdü. Bu adamlar şu ana kadar ifade vermedi. Benim kolum kırık, suçlu ben miyim? Benim ifademi alıyorlar, onların almıyorlar. Bir gün sonra polisi arayıp adreslerini gösterdim, bana alacaklarını söylediler." dedi.

'KARDEŞ KARDEŞE, KOMŞU KOMŞUYA DÜŞMAN OLDU' 

Seçim süresince parti liderlerinin halkı kutuplaştırıcı söylemleriyle gerginliğe neden olduğunu dile getiren Demirtaş şunları kaydetti: "Seçim arifesinde parti başkanları kutuplaştırıcı laflar söylediler, milleti bölük bölük böldüler. Millet sevgiyi, saygıyı yitirdi. Kardeş kardeşe, komşu komşuya düşman oldu. Bu, bu siyasi dönemde oldu, daha önce böyle bir şey yoktu. Ben siyasi olarak konuşmuyorum, partiler bizi kurtarmaz, benim cenazeme Ankara’dan kimse gelmez."