Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yaptığı açıklamada, kadroya geçme şartını taşıyan taşeron işçilerin belediyede istihdam edileceğini söyledi.

Belediyede 213 taşeron işçinin bulunduğunu dile getiren Güven, "Taşeron işçileri kadro başvuruları sonrasında 3 aylık süre zarfında sürekli işçi statüsüne geçiş yapacaklar. Belediyemizde de taşeron şirketin çalışanı olan işçilerimiz, kadroya geçmek için bugün itibarıyla 10 gün içinde başvurusunu yapacak." dedi.

Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliğine göre işlemlerin devam edeceğini dile getiren Güven, "Bünyemizde çalışan taşeron elamanların belediyemizin kuracağı şirketlere devri yapılacak. Bununla alakalı belediyemizde çalışan işçilerimiz evraklarını hazırlayarak işlemlerini gerçekleştiriyor. Başvuruların ardından tespit komisyonu incelemesi ve ilan süreci başlayacak. Ardından 24 Şubat’ta sınav süreci yaşanacak ve bu takvimin sonunda kadroya geçmeye hak kazanan taşeron işçilerimiz belediyemize ait şirketlerde sürekli işçi olarak çalışmaya başlayacak. Hükümetimizin öngördüğü süreçte taşeron işçilerimizin mağduriyetleri giderilecek. Tüm arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.