Kahramanmaraş'ta Tekstil Fabrikasında Çift Maske Zorunluluğu İddiası
Kahramanmaraş Karacasu'da bir tekstil fabrikasında işçilere çift maske takma zorunluluğu getirildiği iddia edildi. Sosyal medyada yer alan iddiaya göre çift maskeye itiraz edenler işten çıkarılmakla tehdit ediliyor.

Kahramanmaraş Karacasu'da bir tekstil fabrikasında işçilere çift maske takma zorunluluğu getirildiği iddia edildi. Sosyal medyada yer alan iddiaya göre çift maskeye itiraz edenler işten çıkarılmakla tehdit ediliyor.
Kahramanmaraşlı ünlü yazar Sema Maraşlı'ya mesaj gönderen bir kişi "Kahramanmaraş K... Tekstil'de çift maske zorunlu kılındı. Asilik edeni işten çıkarmakla tehdit ediyorlar. Kapalı ortami sıcak ve iplik insanların ağzına, burnuna doluyor. Sürekli temizlemek zorundayız ama maskeyi aşağıda görür görmez basıyorlar fırçayı. İnsanların temel yaşam haklarından biri değil mi nefes almak? Lütfen paylaşıp duyurur musun?"
İşçiden gelen mesajı paylaşan Sema Maraşlı ise bu duruma tepki gösterdi:
"Korona öldürmüyorsa biz çift maskeyle ciğerleri iflas ettirir öldürürüz çalışması. Kapalı ve sıcak ortamda çift maske şartı getirenler, vicdanlarını nerede kaybettilerse bir an önce arasınlar. Kahramanmaraş K... Tekstil, Çalışanlar köleniz değil."

2020 yılının En Başarılı Milletvekili kim?
İmsak | 05:27 | ||
Güneş | 06:47 | ||
Öğle | 12:48 | ||
İkindi | 16:04 | ||
Akşam | 18:39 | ||
Yatsı | 19:54 |
Kahramanmaraş ekonomisini önemli katkı sağlayan bir kuruluş.
Karacasu Tekstil Tic ve San Aş
TSE Covid19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ne sahip bir kuruluştur.
Hiç bir maliyetten kaçınmadan Personellerimizin sağlığını düşünerek en üst düzeyde tedbirler alınarak güvenli çalışma ortamı sağlanmıştır.
Dünyada Mutasyonlu virüs yayılmasının hızlı olduğu konuşulurken Virüs uzmanları tarafından çift maske takılması yüksek sesle dillendirilirken elbette bir reaksiyon göstermemiz personellerimizi düşündüğümüzün göstergesidir.
İşletme içinde sıcak ve geniş alanlarda tek maske takılması bakanlığın kararıdır.
Birden fazla çalışanın olduğu idari ofislerde çift maske takılması Firmamızın tavsiye kararıdır, çift maske takmak personelimizin özgür iradesidir.
Firmamız,
Çalışan memnuniyetin en yüksek olduğu Firmalardan biridir.
Böyle bir meseleyi haber yapmadan önce her iki tarafı da dinlemenin habercilik etiğinin bir gereği olduğunu düşünüyoruz.
İşçi çıkarmanın yasak olduğu bir dönemde böyle mesnetsiz haber yapmanızı kınıyoruz.
K.... devamını da yazınız.
K.... isminde bir sürü Tekstil var.
İşçi kendi sağlığını düşünüyorsa ciğerleri sağlıklı olsun istiyorsa. Koah yada benzeri hastalıklara yakalanmak istemiyorsa maskesiz üretim tesisinde çalışmaz.Ayrıca çift maske ile alakalı bahsi geçen firmada bir zorunluluk yaptırım olmadığını görecekti. Salgınla mücadele karşıtlığı gözünün kör etmiş ve bu haber ile habercilik anlayısna aykırı davranıldığı görülüyor.