Kahramanmaraş'ta öğle saatlerinde başlayan ve akşama doğru hızını artıra kar yağışı nedeniyle şehrin hemen tüm noktalarında trafiğin durma noktasıa geldiği bildirildi. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan ekiplerin yolları açmada yetersiz kaldığı görüldü. 

Şehrin çeşitli noktalarında onlarca trafik kazası yaşanırken, binlerce aracın yolda kaldığı öğrenildi. Bazı öğrenci servisi araçlarının da yolda kaldığı ve öğrencilerin evlerine ulaşamadığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çok yoğun şekilde yol açma çalışmalarına başlamasına rağmen kar yağışının devam etmesi nedeniyle bir sonuç alınamadığı görüldü. Özellikle Ağcalı Yolu, Boğaziçi yolu, Binevler yolunun kuzey kesimlerinde, Şekerdere'de büyük sıkıntılar yaşandığıyla ilgili haberler geliyor.

Ajansımızı arayan onlarca vatandaş yaşanan olumsuz durumdan dolayı şikayette bulundular.

Bu arada Trabzon Caddesi'nde de trafiğin tıkandığı haberleri gelmeye başladı. Araçlarda kar lastiği olmamasının sorunu büyüttüğü iddia ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ilimizde devam eden yoğun kar yağışı dolayısıyla karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini, şehir merkezinde tıkanan yolların kar lastiği olmayan veya zincirsiz araçlardan kaynaklandığını belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi konu ile alakalı olarak şu açıklamayı yaptı: “Şehrimizde yoğun bir şekilde yağan kar yağışı sebebiyle karla mücadele konusunda ekiplerimiz yoğun bir çalışma ile yollarımızı açık tutmaktadır. Şu an itibariyle şehir merkezinde kapalı hiçbir yolumuz yoktur. Ancak şehir merkezinde yaşanan tıkanıklığın sebebi yola kar lastiksiz veya zincirsiz çıkan araçlardan dolayı tıkanıklıktan kaynaklanmaktadır.

Ekiplerimiz yoğun kar yağışına rağmen çalışmalara aralıksız olarak devam etmektedir. Yola çıkacak vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını kullanmaları, kendi araçları ile yola çıkmaları zaruri ise mutlaka kar lastiği veya zincir takarak yola çıkmaları gerekmektedir.

Şu an itibariyle vatandaşlarımızın tedbirsiz ve hazırlıksız olarak yola çıkmalarından dolayı tıkanan yollar haricinde kar nedeniyle tuzlama çalışması yapılmayan ve ulaşıma kapalı yolumuz yoktur.”