Vali Mustafa Hakan Güvençer, valilik toplantı salonundaki programda, yılın ilk ayı planlanan "ulaştırma çalıştayı" öncesi fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın ulaşımdaki sorunlarına çözüm aradıklarını vurgulayan Güvençer, şöyle konuştu:

"Şehrimizin bugününü doğru anlamak, bugünden kuvvet alıp geleceğe güvenli adımlarla gidebilmesi için tüm sektörlerdeki ihtiyaçları doğru belirlemek, bu ihtiyaçlarımızı mukabil yapabileceklerimizi de ortaya koyabilmek adına bir seri çalışma yapıyoruz. Ulaştırma sektöründe özellikle kara yollarında birikmiş sorunlarımızın olduğunu da biliyoruz. Son 10 yılda yapılan çalışmalar ise herkes tarafından çok iyi biliniyor. Ancak yapabildiklerimizin üzerine daha iyi bina edebilme gayreti içerisindeyiz."

AK Parti Milletvekili Celalattin Güvenç ise Kahramanmaraş’ın ulaşım konusunda altın çağını yaşayacağını söyledi.

Çalıştay öncesi, devam eden projeler ve yapılması gereken çalışmaların masaya yatırıldığını anlatan Güvenç, "Çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak. Buradaki toplantının ardından ilimizde devam eden kara yolları inşaatları ve çalışmalarını yerinde gezeceğiz. Aksayan hususları tespit edeceğiz ve bununla ilgili görüşmelerimizi yapacağız" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit de katıldı.