Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitleri ile Ömer Halisdemir anısına düzenlenen Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar, yaptığı açıklamada, fuara son gün olmasına rağmen halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Fuarın başarılı geçtiğini belirten Yakar, "Yayıncılar fuarın başarılı geçtiği konusunda düşüncelerini söylüyorlar. Tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden, yayınevlerimize de şehrimize gelip katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Fuara geçen seneki katılım 105 bin civarındaydı. Bu sene sanırım 150 bin civarında bir katılımcı bulunmuş olacak" diye konuştu.

Yazar Kamuran Akdemir ise fuara ikinci katılımı olduğunu, şehri ve insanlarını çok sevdiğini söyledi. 

Fuarda çok eğlendiğini ve her yıl gelmek istediğini belirten Akdemir "Ben diğer fuarlara göre Kahramanmaraş'taki fuarı bir tık üst olarak tutuyorum. Çünkü gerçekten burada okurların bir açlığı var. Yazarlarla buluşmak onları çok mutlu ediyor." dedi. 

Yazar Yahya Türkeli de fuarın kendisinde güzel bir izlenim bıraktığını aktardı. Bugüne kadar yaklaşık 50 fuara katıldığını belirten Türkeli, "Bu fuar 3. yılında olmasına rağmen yıllardan beri fuar yapanlara göre daha güzel başarı sağladı. Bundan önce halkın katılımına destek veren fuarlardan birisi Malatya'dır. Malatya'dan belki burası 2 adım öne geçmiştir. Fuarın potansiyeli, halkın katılımı, halkın buraya ulaşımının sağlanması, yazarlara yayınevlerine ilgi, karşılama birçok konuda güzel bir hizmet verilmektedir." ifadelerini kullandı.