Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen "Üniversiteli Genç Müslümanlar Topluluğu" adına basın açıklaması yapan Yasir Çiçekli, yapılan saldırı nedeniyle üniversiteli gençler olarak sabırlarının taştığını söyledi.
Stantlara zarar veren grupların "ışıktan korkan yarasalar" misali fikrin ne olduğuna dahi aldırış etmeden saldırdığını belirten Çiçekli, "İslam'a olan tahammülsüzlüklerinin tezahürü olan bu hareketlerini yine IŞİD'ci propagandalara sığınarak yaptılar. Bizler burada saldırıya uğrayan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve üniversitedeki İslami mücadelemizin engellenemeyeceğini beyan etmek için toplandık" dedi.

İslam'a karşı adeta cadı avı başlatıldığını kaydeden Çiçekli, İslam'ı terör kaynağı gösterip DAEŞ propagandasına kalkan olarak kullanarak İslam düşmanlığının meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

Öğrencilere yapılan saldırıların iddia edildiği gibi karşıt görüşlü gruplar tarafından değil, sol çetelerin İslam'a, örgütlenme özgürlüğüne ve öğrencilere yönelik saldırılardan ibaret olduğunu ifade eden Çiçekli, "Bu topraklara yabancı, halkın değerlerine düşman bir ideolojinin saldırgan savunucuları şunu iyi bilsinler ki; üniversiteler de Müslüman halkın ve onların çocuklarınındır. Biz hak ve adalet perspektifiyle baskı ve zorbalık gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan yöntemleri reddederek herkesin özgür bir şekilde düşünceleri doğrultusunda çalışma yapmasını savunuyoruz" diye konuştu. 

Basın açıklamasına İHH İl Temsilcisi Süleyman Erayman ve Kahramanmaraş Platformu Başkanı Yusuf Bülbül de destek verdi.