Kahramanmaraş'ta risk haritasındaki kırmızı renk artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar uygulamasında korona haritası son bir ay içerisinde maviden kırmızıya döndü. 

Tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte başlayan korona virüs vaka ve ölüm sayılarındaki artış Kahramanmaraş'ta da etkisini sürdürüyor. Şubat ayı sonunda sarı renkli düşük riskli bölgede bulunan Kahramanmaraş bugün ise kırmızı renkli çok yüksek riskli illerden biri oldu.

Haber Merkezimizin aldığı bilgilere göre Kahramanmaraş'ta hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde de büyük yoğunluk yaşanmakta. Vaka ve hasta sayılarındaki artışın bu hızla artama devam etmesi durumunda bir iki hafta içinde yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolacağı ifade ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ UYARDI ! EV ZİYARETLERNİ ERTELEYELİM

Vaka sayılarındaki büyük artış sonrası Kahramanmaraş Valiliği'de tedbirlere uyma konuusnda vatandaşları uyardı. Sosyal medyadan açıklama yapan Valilik, "Güzel günlerde buluşmak için ev ziyaretlerini erteleyelim. Covid-19 kapalı ortamlarda daha kolay bulaşıyor. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için biraz sabredelim. Koranavirüs'ü hep birlikte yenelim." ifadelerini kullandı.