Edinilen bilgiye göre, haklarında çok sayıda hırsızlık dosyası olan Ayhan Gümüş (45) ile annesi Şöhret Gümüş'ün (65) Gaziantep’ten Kahramanmaraş’a hırsızlık için geldiği bilgisini alan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler harekete geçti. Özellikle yaşlı insanları hedef alan ve onlara tanıdığı gibi davranan Ayhan Gümüş ile annesi Şöhret Gümüş, vatandaşlarla selamlaşmak için sarıldığında cüzdan ve değerleri eşyalarını çalıyordu.

Kahramanmaraş’ta İsmail Ardıç’ın (80) cüzdanını, Saadet Kekeç’in bileziğini çalan Ayhan Gümüş ile annesinin peşine düşen polis, Gaziantep Şehitkamil ilçesindeki ikametlerine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında Ayhan Gümüş gözaltına alınırken, evde olmayan annesi Şöhret Gümüş’ün yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdikleri 2 ayrı hırsızlık olayında kiralık otomobil kullanan ve olay yerinde kapı çıtası üzerinden tespit edilen ve evinde gözaltına alınan Ayhan Gümüş, emniyetteki ilk ifadesinin ardından sağlık kontrolü için Necip Fazıl Şehir Hastanesine getirildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

KÜÇÜKBAŞ HIRSIZI YAKALANDI

İkinci olay ise Kahramanmaraş’ta çeşitli tarihlerde Erkenez Mahallesi'nde Hasan Yalçın ve Cuma Gözbüyük’e ait keçi ve koyunları çaldıkları iddia edilen H.A. (19) ile S.Y.(14) ile Ö.A. (24) polis tarafından takibe alındı. Olay yerinde ve çevresinde yapılan araştırmalar neticesinde H.A. ile S.Y. kısa sürede yakalandı. Ö.A’nın yakalanması için çalışmalar sürerken, H.A. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. S.Y. ise 18 yaşından küçük olması nedeniyle çocuk şube müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Çalınan keçi ve koyunlar ise polis tarafından sahiplerine teslim edildi.