Kahramanmaraş’ta kimler aday adayı? 

Aday adaylığı sürecinin iyiden iyiye hissedildiği şu günlerde, 12 Kasım 2018 tarihine kadar AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına 83 müracaatın olduğu bildirildi.

Haber 46 Haber Merkezinin AK Partiden aldığı bilgiye göre, genel merkez müracaatları hariç il başkanlığına 83 aday adaylığı müracaatı oldu. Andırın ’da 11 aday çıkarken, Afşin 4, Büyükşehir 4, Çağlayancerit 11, Dulkadiroğlu 5, Ekinözü 12, Elbistan 7, Göksun 5, Onikişubat 7, Nurhak 6, Türkoğlu 4, 7 Pazarcık olarak kayıtlara geçti.
Aday adaylığı seçim çalışmalarına komşumuz Adana, Mersin ve Gaziantep başlarken, Kahramanmaraş’ta adaylar sadece sosyal medya üzerinden çalışma yürütmeyi tercih ediyor. Enformasyonun en güçlü alanı olan basını kullanmayan adayların ulaştığı kitle ise sınırlı kalıyor. Hal böyle olunca aday adayları halkta karşılık bulamıyor. Halka karşılığı olan ise mevcut belediye başkanları oluyor. 
2014 YEREL SEÇİM HEYECANI YOK
2014 yılında yapılan yerel seçimlere göre 2019 yılının heyecanı henüz başlamadı. 2014 yerel seçimlerinden aday adayları, aylar hatta 9 ay öncesinden çalışmalarına başlarken, şimdiki adaylar ise sadece sosyal medya üzerinden çalışmayı tercih ediyor.
ADAY ADAYLARI NET BİR PROJE AÇIKLAMADI
83 aday içerisinde ise net bir proje açıklayan olmadı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önceki gün aday adaylığını açıklayan harita Mühendisi Mustafa Buluntu, 2014 yılında kendisinin 33 projesinin 29 tanesinin yapıldığını, yeni projelerinin olduğu lansman toplantısını ise önümüzdeki günlerde yapacağını duyurdu. Diğer adayların hepsi ise ya bir proje ya da, seçildiği takdirde yapacağı projelerinin olduğunu söylemek ile yetindi. 
SEÇİM İLÇELERDE ÇEKİŞMELİ GEÇECEK 
Aday adayı popülasyona bakıldığı zaman seçimin ilçelerde daha hareketli geçeceği görülüyor. Buna göre seçimi en çekişmeli geçecek Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü olacak. Mevcut başkanların yanı sıra 33 aday 3 ilçe için kıyasıya yarışacak. AK Partide bu yıl kez yapılacak Elektronik temayül ise başkanların kaderlerini belirleyecek. AK Parti belediyeciliğini tabana indirgemeyen, sosyal belediyecilik alanında  hizmeti olmayan belediye başkanlarının tekrar aday gösterilmeyeceği genel merkez tarafından duyurulmuştu.