Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde düğün merasiminden havaya ateşlenen silahtan çıkan mermi, bir iş yerinin çatısından içeri girdikten sonra parke zemine saplandı. Ofisin sac çatısını ve tavanını dahi delerek giren mermi çekirdeğinin düştüğü sırada içeride çalışanın olmaması ise büyük şans olarak değerlendirildi.
Elbistan’da düğün ve nişan gibi merasimlerde havaya açılan rastgele ateş nedeniyle silahlardan çıkan mermi ya da saçmalar, vatandaşlara, otomobillere ve iş yerlerine isabet ediyor. Eğlence ya da gelenek adı altında gerçekleştirilen havaya silah atmanın doğurabileceği tehlikelerinin son örneği ise Orhangazi Mahallesi odun ambarlarındaki bir iş yerinde yaşandı. Nereden ateşlendiği belli olmayan bir tabancadan çıkan kurşun, Hüseyin Çetin’in işlettiği briket firmasının büro bölümünün önce çatısını deldi. Mermi çekirdeği, plastik tavanı da deldikten sonra ofis kısmının zeminindeki parkeye saplanarak durdu. Sabah saatlerinde iş yerini açan Çetin, zemindeki mermi çekirdeğini görünce şaşkınlığını gizleyemedi.
Olayın bildirilmesinin ardından iş yerine gelen polis ekipleri, mermi çekirdeğini alarak balistik inceleme ile ateşlendiği silahın tespit edilmesi için çalışma başlattı.