Kahramanmaraş Tabip Odası web sitelerinden yaptıkları açıklamayla ortaya tüyler ürperten bir iddia attılar.

İddiaya göre olay 24 Nisan 2012 tarihinde gerçekleşti. Kahramanmaraş Mado (Dumlupınar) Aile Sağlığı Merkezi karşısında eczacılık yapan bir kişi sosyal medyada hekimleri hedef gösteren paylaşımlarda bulundu. Eczanesinin karşısında bulunan Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan 8 tane hekim için "biri şu kaşı sağlık acağındaki doktorları öldürsün ya, onlar gerçekten hakediyorlar" şeklinde facebookda yazı yazan eczacı için Kahramanmaraş Tabip Odası suç duyurusunda bulundu.

Yine iddiaya göre Aynı tarihte SABİM'i arayan Kahramanmaraş Tabip Odası yetkililerine SABİM "bu olay bizi ilgilendirmiyor" şeklinde bir cevap verdi.

Kahramanmaraş Tabip Odası  ayrıca Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Sağlık Bakanlığına, 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odasına, Türk Eczacıları Birliği'ne kişi hakkında işlem yapılması için resmi başvuruda bulundu ve Kahramanmaraş 5. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.

İddia şu şekilde devam ediyor:

Davada sanığın "yazıyı ben yazmadım. Hiç tanımadığım birisi benim bilgisayarın başına geçmiş. Yazıyı yazıp gitmiş" savunması mahkemece ciddi bulunmamış.  Mahkeme 2013/210 K sayılı kararı ile "suç işlemeye alenen tahrik" suçundan kişiyi cezalandırmıştır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiştir.

Bir hekim hakkında şikayet olması durumunda günler hatta saatler içinde harekete geçen, soruşturmalar açan Sağlık Bakanlığı ve Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü olayın üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen ilgili hakkında işlem yapmamıştır.

8 tane hekimin öldürülmesinin istenmesi hem de bunun Sağlık Bakanlığı denetimi altında çalışan bir eczacı tarafından yapılması karşısında Sağlık Bakanlığı'nın bu olayı görmezden gelmesi Kahramanmaraş hekim camiasında üzüntüye sebep olmuştur.

"Şiddete sıfır tolerans" politikasının  ciddiyeti konusunda Kahramanmaraşlı hekimler şüpheye düşmüştür.

Kahramanmaraş Tabip Odası olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hekimlere, Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddete mazur gösterme çabalarının karşısındayız. Hekimleri hedef gösterilmesini kabul edemiyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu olayda hedef gösterilen hekimlerimizin açacağı tazminat davaları Kahramanmaraş Tabip Odası tarafından takip edilecektir.