Sabah saatlerinde bir hastanenin inşaatında başlayan grev işçilerin alamadıkları maaşlarının yarın yatacağı taahhüttü üzerine son buldu. İşçi temsilcisi Önder Gümbür: “Yarın için bize söz verdiler” dedi.

Kahramanmaraş kent merkezinde sabah saatlerinde bir hastane inşaatında işçilerin maaşlarını alamadığı gerekçesi ile başlattığı eylem paralarının yarın yatacağı sözü ile son buldu. İşçiler şimdi alamadığı maaşlarının yatmasını beklerken işlerinin başına geçti.
Konu hakkında Haber 46’ya açıklama yapan işçi temsilcisi Önder Gümbür: “Parasal konuda arkadaşlarımızın hepsi sıkıntılı durumda. Sıkıntılı bir durumda olunca, konu içeriye yansıdı. Grev yapalım, hakkımızı arayalım, paramızı alalım dedi arkadaşlarımız. Biz de sesimizi yetkili arkadaşlarımıza duyurduk. Görüştük. Yetkili kişi bize; ‘ Sizin paranız verilen tarihte yatacak. Sizin paralarımız hesaplarınıza yatacak diye tam kesin cevap aldık.’ Yarın için bize söz verdiler. Yetkilinin bize söylediği ne ise bende gelip burada arkadaşlarımızın hepsine durumu anlattım.  Arkadaşlar biz işe gitmeyiz dedi. Bunun üzerine benim ricamın üzerine işe geldiler. Beni kırmadılar. İşe öylece başladık. Verdikleri süre içerisinde para yatmazsa, ona göre yolumuza bakacağız. Yaklaşık 130-140 kişi şu anda. Net olarak 2 ay para alamadı” dedi.
İşçilerden Mustafa Çot ise şöyle konuştu: “Şirkette 3 aydan bu yana çalışıyorum. 2 aylık  maaşımızı alamadık. Bu çalıştığımız süre içerisinde parasal manada sıkıntı yaşadık. Arkadaşlar ile grev yaptık. Bu grevde Önder Gümbür ustamız 1 gün daha müsaade edin dedi. Üstlerimizden böyle böyle haber geldi. Bizde1 günden nasıl olsa ölmeyiz diyerek işe başlayalım dedik. Yalnız 1 gün bittikten sonra yeniden devam edeceğiz paramız ödenmezse. Ödenirse işimize bakacağız. Bizim kastımız zorumu yok.”