Bayram dolayısıyla geleneksel hazırlıklarını yapan Suriyeliler, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini çadır marketlerden temin ediyor. Çadırlarda ve mescitlerde temizlik, bakım ve onarım çalışması yapan sığınmacılar, acıların sona ereceği günleri hayal ederek, bir sonraki bayramı ülkelerinde geçirebilmek için dua ediyor.
Suriyeli Enhar Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı Suriye'deki gibi karşılamak için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Zeydan, çocuklar için bayrama özel tatlılar, yemekler ve çörekler hazırladıklarını belirterek, "Ama hiç bir şey Suriye'deki gibi olmuyor orada evimiz vardı, her şey daha kolay ve rahattı. Şimdi her şey çok zor Allah bize böyle nasip etti bundan dolayı ona ancak şükür edebiliriz. İnşallah bundan sonraki bayramları kendi ülkemizde kendi adetlerimize göre geçiririz" dedi.

Ülkelerinden uzakta beşinci bayramlarını geçirmeye hazırlandıklarını ifade eden Meryem Neccar ise memleketlerinden ve akrabalarından uzakta bayramın tadının olmadığını dile getirdi.

SURİYELİLERİN BAYRAM HAZIRLIĞI FOTOĞRAFLARI