Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan sanığa,  3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.
Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan ve meslekten ihraç edilen öğretmen S.E. ve avukatı katıldı.
Duruşma dosyasına giren belgelerin okunmasının ardından mahkeme heyeti, S.E'ye, adına kayıtlı "ByLock" hesabında HTS kayıtlarına göre 19 sayfa doküman ve IP kaydı bulunduğunu hatırlattı.
FETÖ/PDY örgütünün gizli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullandığını kabul eden Sanık S.E. "Ben bu terör örgütü ile ilgili bildiğim her şeyi anlattım. Ailemin baskısıyla bu örgüte girdim. İlk fırsatta bu örgütten kurtuldum. Benim cep telefonuma ByLock programını ağabeyim ve yengem yüklemiştir." dedi. 
Mahkeme heyeti sanık hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası kararlaştırdı.