Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıklar savunma yaptı.

Tutuklu sanıklardan Hacı Yılmaz, örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullanmadığını ve cep telefonuna nasıl yüklendiğini bilmediğini savundu.

Tutuklu sanıklardan emekli emniyet amiri Mehmet Hasanoğlu ise ByLock programının ne olduğunu bilmediğini öne sürdü. 

Mahkeme heyeti, firari olan İlhami Tunçkol'un yakalanmasına, tutuklu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- Doktor ve sağlık çalışanlarının duruşması

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında doktor ve sağlık çalışanlarınında bulunduğu biri tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. 

Dosyaya eklenmek üzere mahkemeye gönderilen bazı belgelerin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Erkargın'ın ByLock kaydının olduğuna dair gelen belge ile ilgili sanığın savunmasını aldı.

Tutuklu sanık Erkargın, savunmasında, gelen belgeyi kabul etmediğini belirterek, "İsmim, cep telefonu ve kimlik numaram doğru gönderilmiş ancak diğer tüm bilgiler yanlış. Ben kesinlikle örgütün gizli haberleşme sistemi olan ByLock'u kullanmadım." dedi.

Önemli sağlık sorunlarının olduğunu dile getiren Erkargın, sağlık sorunlarından dolayı makineye bağlı tedavi gördüğünü, bu tedavinin cezaevinde yapılmadığını öne sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Erkargın'ın sağlık sorunlarından dolayı tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.