Alınan bilgiye göre, Onikişubat ilçe jandarma Komutanlığı ekipleri, Kahramanmaraş Adana karayolu üzerinde şüphe üzerine 3 kişinin bulunduğu bir otomobili durdurup arama yaptı. Arama sırasında hayvan tüylerine rastlayan ekipler, araçtaki Müslüm D. (21) Hacı Ahmet A. (19) ve Alper D'nin (20) kimliklerini sorgulayınca şüphelilerin hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtlarının bulunduğunu belirdi.

Şüphelilerin yapılan sorgusunda, merkez Onikişubat ilçesi Dönüklü Mahallesi'ndeki bir evin ahırından büyükbaş hayvanı çaldıklarını ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir kişiye sattıklarını itiraf etti.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, sabah erken saatlerde Dönüklü Mahallesi'nde megafonla anons yaparak vatandaşlardan ahırlarındaki büyükbaş hayvanlarının çalınıp çalınmadığının kontrol edilmesini istedi. 

4 çocuk annesi Kifayet Bağrıaçık, tek geçim kaynağı olan büyükbaş hayvanın ahırda olmadığını görünce durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Bağrıaçık, jandarma ekipleriyle gittiği Nurdağı ilçesinde ineğini teslim aldı.

Büyükbaş hayan hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına 3 kişi, sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.