Kahramanmaraş'ta PTT Şubesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen ve üzerinde siyanür içilecek yazan mektubun gizemi çözüldü. AFAD'ın harekete geçtiği ve şehirde büyük panik yaşanmasına neden olan olayla ilgili yapılan inceleme ve araştırmada mektupta siyanür olmadığı tespit edildi. Her ihtimale karşı mektup, detaylı inceleme için laboratuvara gönderildi.

akarya Mahallesi'ndeki PTT şubesine giden K.P., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere bir zarf bırakıp ayrıldı. Zarfı alan görevli, üzerine 'siyanür içilecek' yazısını görünce durumu hemen AFAD'a bildirip, şubedeki diğer vatandaşlar da dışarı çıkarıldı. İhbar üzerine PTT'ye gelen AFAD ekipleri, özel kıyafetlerle şubeye geçti. İlk olarak zarfta cihazlarla siyanür taraması yapıldı ve siyanüre rastlanmadı. Zarf daha sonra detaylı inceleme için laboratuvara gönderilmek üzere özel bir kutuya konuldu.

Polisin yaptığı çalışmalar sonucunda mektubu gönderdiği belirlenen ve yüzde 70 zihinsel engelli raporu olduğu iddia edilen Kazım Parlamış isimli şahıs yakalandı. Eşinden ayrıldığı ve yalnız yaşadığı öğrenilen Kazım Parlamış'ın psikolojik tedavi gördüğü belirlendi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Polis tarafından yakalanan Kazım Parlamış hastaneye sevk edildi.